Makreel en patat van zoete aardappel

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een soort fish & chips, maar dan anders. Wat dacht je van patat van zoete aardappel (groente dus) en gevulde makreel. En dat zíet er lekker uit. Doet ze er nog even een heerlijke dip bij met onder andere avocado, crème fraîche, peterselie, koriander en Spaanse peper. En dan is het nog een snelle maaltijd ook. Niks meer aan doen: aan tafel.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 kg
    zoete aardappelen
  • 4
    makrelen
  • bosje platte peterselie
  • bosje bosui
  • bosje verse oregano
  • 1
    citroen
  • 1
    rode ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper/zout
  • Ingrediënten avocadodip
    1
    avocado
  • platte peterselie
  • 1
    rode ui
  • verse koriander
  • 100 g
    crème fraîche
  • 1
    citroen
  • 1
    Spaanse peper
  • zout
  • 2 dl
    ongezoete slagroom
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Maak de makrelen schoon.

  3. Besprenkel een ovenschaal met wat olijfolie en plaats de makrelen hierin; leg in de buikholtes van de makrelen wat rode ui, schijfje citroen en oregano. Strooi er wat gehakte knoflook, zout en peper over en bak de makrelen 20 min af in de voorverwarmde oven.

  4. Als de makrelen klaar zijn, snij je de bosui in reepjes en hak je de peterselie fijn. Dit strooi je als laatst over de gebakken makrelen.

  5. Voor de patat van zoete aardappel schil je de aardappels en snij ze in kleine patatvormpjes. Frituur de zoete aardappel patatjes goud bruin.

  6. Vervolgens maken we de avocadodip. Snipper hiervoor het uitje. Hak de koriander en wat peterselie fijn. Prak het vruchtvlees van de avocado samen met het sap de citroen en de crème fraîche.

  7. Klop de slagroom stijf en roer deze door de avocado heen samen met het gesnipperde uitje, de koriander en de peterselie.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.