Recept: Geroosterde beschuitbol met beleg

4 maart 2019
Waardeer: 
(Totaal: 34 stemmen)
Stilstaand beeld van Geroosterde beschuitbol met beleg

Voor alle carnavalsvierders maakt chef-kok Ramon Brugman vandaag iets dat zó lekker is na een avondje doorzakken, een geroosterde beschuitbol met onder andere een gepocheerd eitje. Overigens ook lekker voor mensen die geen carnaval hebben gevierd.

4 personen

Ingrediënten voor Geroosterde beschuitbol met beleg

  • 4 beschuitbollen
  • 4 plakken gedroogde ham (Serranoham)
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje            geraspte kaas
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1/2 bos peterselie
  • 4 verse eieren
  • 1 bosjes waterkers
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Aan de slag

  1. 1

    Snij 1 teen knoflook fijn met de ui. 

  2. 2

    Fruit deze aan mijn een beetje olijfolie. 

  3. 3

    Haal de zaadlijsten uit de tomaat en snij de tomaat in kleine blokjes. 

  4. 4

    Haal de zaadlijsten uit de tomaat en snij de tomaat in kleine blokjes. 

  5. 5

    Knijp er een beetje citroen sap op uit. 

  6. 6

    Breng op smaak met zout en peper.

  7. 7

    Hak 1 teen knoflook fijn. 

  8. 8

    Maak de avocado schoon en prak deze met een vork fijn. 

  9. 9

    Knijp er gelijk wat citroensap op uit en breng op smaak met zout en peper.

  10. 10

    Zet een koekenpan op middelhoog vuur en strooi daar vier rondjes geraspte kaas in.

  11. 11

    De kaas zal gaan smelten en gaan aanbakken. Als dat zo ver is draai je voorzichtig de kaasplakken om. 

  12. 12

    Bak ze kort tot ze krokant zijn. 

  13. 13

    Laat ze afkoelen.

  14. 14

    Zet een pan ruim kokend water op met een flinke scheut azijn erin. 

  15. 15

    Zet ook een bak koud water klaar. 

  16. 16

    Als het water bijna kookt, roer je met een lepel tot er een draaikolk ontstaat. 

  17. 17

    Dan tik je voorzichtig het ei in het water. 

  18. 18

    Laat het water niet koken maar net tegen de kook aan. 

  19. 19

    Na 3 a 4 minuten haal je het ei uit het water en laat je het even zakken in de bak met koud water. 

  20. 20

    Dit om de azijn van het ei af te spoelen. 

  21. 21

    Breng het ei op smaak met een beetje zout en peper. 

  22. 22

    Doe voorzichtig want het ei is zo stuk.

  23. 23

    Snij de beschuitbol doormidden en bak de binnenkant van de onder- en bovenkant aan in een droge koekenpan.

  24. 24

    Smeer daarop een laag van de avocadocrème. 

  25. 25

    Doe daar wat waterkers op en leg daar een plak rauwe ham op. 

  26. 26

    Dan een eetlepel tomatensalsa en de krokante kaas en daarop het gepocheerde eitje

  27. 27

    Maak af met een beetje zout en peper

Eet smakelijk!