Geroosterde eend met gestoofde groenten
Chef-kok Léon maakt geroosterde eend op het karkas met gestoofde groenten. En een jus van boerenjongens op grappa. Grappa maak je met restanten van de wijnpersing! Milton duikt de wijnkelder in.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2kooi-eenden of wilde eenden
-
1/2knolselderij
-
1meiknol
-
1gele biet
-
1bosje radicchio
-
•laurier
-
1potje boerenjongens op grappa
-
2 dleendenjus
-
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
Braad de eenden aan in een hete pan met een klein beetje olie.
-
Overgiet met hun eigen vet dat in de pan komt door het bakken. Kruid lichtjes met peper en zout.
-
Schuif de eend samen met een bos laurier voor 11 minuten in de oven.
-
Kook de knolselderij, meiknol en gele biet in hun geheel in de schil gaar, giet af en snij dit in kleine stukjes.
-
Snij de borsten van de eend af en laat even rusten.
-
Serveer de boutjes in de jus met de boerenjongens, op de radicchio.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.