Geroosterde maiskolf met citroenboter en frisse dip

Een maiskolf van de barbecue in een lak van citroenboter. Dat wil je proberen! Met een pittige, romige én zure dipsaus door de crème fraîche, chilipoeder en paprikapoeder. Onze chef-kok Ramon Brugman laat je zien hoe makkelijk je dit maakt!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor 4 maiskolven
    4
    maiskolven
  • rasp van een citroen
  • boter
  • Voor de dip
    100 ml
    mayonaise
  • 1 el
    crème fraîche
  • 1/2 bosje
    bieslook
  • 1 tl
    chilipoeder
  • 1 tl
    gerookte paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • 100 gr
    Parmezaanse kaas
  1. Leg de maiskolven nog in de schil op de bbq en rooster ze in ongeveer 10, maximaal 15 minuten gaar.

  2. Maak een lak voor de mais met gesmolten boter en het rasp van een halve citroen. Pel de mais en smeer ze in met de lak, terwijl je ze roostert.

  3. Voor de dip meng je de mayonaise, crème fraîche en de andere helft van de citroenrasp. Voeg nog een beetje fijngesneden bieslook, gerookte paprikapoeder, chilipoeder en wat zout naar smaak toe. Klaar is de dip!

  4. Haal de maiskolven van de bbq en strooi er dan wat geraspte kaas overheen. Serveer ze met de dip.

  5. Geniet van je geroosterde maiskolf met citroenboter!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.