Recept: Gevulde appel

4 oktober 2018
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
4 personen

Ingrediënten voor Gevulde appel

Ingrediënten voor de appels:

  • 4 tot 5 appels (voor de bolletjes; van soorten met verschillende smaken)                           
  • 4 grote appels (voor de presentaties)                                          
  • klein stuk gember (in julienne gesneden)
  • 50 g witte bessen
  • 50 g zwarte bessen

Ingrediënten voor de dressing:

  • wat verse basilicum
  • 3 el sinaasappelsap
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • mespunt gemalen peper (bijvoorbeeld Piment d'Espelette)
  • zout en peper

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Gebruik twee verschillende grote parisienne boortjes om balletjes te maken uit de appels.

  2. 2

    Doe de bolletjes in een kom met wat citroensap.

  3. 3
     
    Mix alle balletjes met de ingrediënten van de dressing.
  4. 4

    Snij een groot stuk van de bovenkant van de decoratieappels. Dit wordt de deksel van de appel. Vul de appels met de balletjes en de dressing.

  5. 5

    Serveer de gevulde appels in een diep bord. Bestrooi dat bord eerst met sla, leg de gevulde appel erop en sluit de bovenkant van de appel met het stuk dat er eerder afgesneden is.

Eet smakelijk!