Surinaamse Heri Heri
Chef-kok Sharon de Miranda kookt samen met chef-kok Nikita zijn Heri Heri recept: een Surinaams en typisch Keti Koti gerecht dat werd gegeten op de plantages, door de tot slaaf gemaakte voorouders.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4- 
2cassavewortels
- 
3bakbananen
- 
2zoete aardappelen
- 
500 grambakkeljauw (gewassen en uitgelekt)
- 
1/2ui
- 
2tomaten
- 
4teentjes knoflook
- 
1 eltomatenpuree
- 
3takjes bladselderij
- 
1/2Madame Jeanette
- 
2eieren
- 
1 dlkokosolie
- 
Schil de cassave, snijd in gelijke stukken en verwijder de nerf. Snijd er dikke frieten van. 
- 
Laat de schil aan de banaan en snijd de banaan in 4 gelijke stukken. Verwijder de zaadlijsten. 
- 
Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1cm. Kook de cassave, banaan en zoete aardappel in aparte pannetjes gaar. 
- 
Kook de eieren gaar. 
- 
Snipper de ui en de Madame Jeanette, hak de knoflook en snijd de tomaten in blokjes. 
- 
Doe wat olie in een pan. Voeg de uien, knoflook, tomaten en de Madam Jeanette toe aan de pan. Fruit dit alles voor 2 a 3 minuten. 
- 
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee tot een mooie donkerrode massa. 
- 
Doe nu de bakkeljauw erbij met 1 dl water. Roer goed door en kook de bakkeljauw gaar. 
- 
Snipper de bladselderij en voeg dit als laatste toe aan de pan. Zet de vlam onder je pan uit. 
- 
Serveer de bakkeljauw met een stuk banaan, cassave en zoete aardappel, een half ei en schep er wat saus overheen. 
- Eet smakelijk!
 
   
   
   
   
   
  