8 minuten

Gevulde cassave met vis en komkommersalade

Chef-kok Sharon bereidt een verrassend gerecht: cassave gevuld met vis. Met daarbij een frisse komkommersalade.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 8
  • Voor de gevulde cassave
    700 gr
    geraspte cassave
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 400 gr
    kabeljauwfilet (of andere witvis naar keuze)
  • 2
    limoenen
  • 2 dl
    awara-olie (of wok olie)
  • peper en zout
  • Voor de komkommersalade
    2
    komkommers
  • 3 el
    mayonaise
  • 2 el
    azijn
  • 1
    rode ui
  • 200 gr
    gekookte maïskorrels
  • 3 stengels
    bleekselderij
  • 1 bosje
    bladselderij
  • peper en zout
  1. Besprenkel een koekenpan met awara-olie. Rasp bevroren cassave en verdeel het over de pan tot het ongeveer één cm dik is. Snijd de kabeljauwfilet in stukken van ongeveer één cm dik en verdeel dit gelijk over de cassave. 

  2. Meng water met zout en sprenkel dit mengsel, kerriepoeder en awara-olie over de vis. Verdeel de rest van de cassave weer over de kabeljauw en zorg dat er geen vis meer te zien is. Doe hier weer wat awara-olie overheen en laat het ongeever tien tot vijftien minuten bakken in de pan

  3. Als de cassave krokant is aan de onderkant ga je het omdraaien. Leg een bord omgekeerd op de pan en draai het om in zijn geheel. Doe weer wat awara-olie in de pan en schuif de cassave terug in de pan zodat ook de onderkant gebakken wordt. 

  4. Ga ondertussen verder met het maken van de salade. Snijd de komkommer, bleekselderij en rode ui in dunne plakjes. Meng alles samen in een grote kom met gekookte maïskorrels. Als dressing schenk je wat azijn over de salade en schep er mayonaise doorheen. Tot slot doe je er nog wat bladselderij bij en breng het op smaak met peper en zout. 

  5. Maak de gevulde cassave een beetje los van de pan zodat je die er gemakkelijk uit kan halen. Serveer het met de salade en limoen en eet smakelijk! 

  6. Geniet van je gevulde cassave!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda