8 minuten

Plaattaart met wortel, walnoten, stoofpeertjes, dadels en camembert

Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een hartige plaattaart met camembert, wortel, walnoten en stoofperen uit de oven. En tot slot een drankje wat hier perfect bij past; espresso martini!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de plaattaart
    270 gr
    vers bladerdeeg
  • 250 gr
    camembert
  • 1
    rode ui
  • 200 gr
    walnoten
  • 3
    stoofperen
  • 6
    dadels
  • 1 tl
    gedroogde tijm
  • 2 tl
    fijne mosterd
  • 2 el
    honing
  • Voor de gebakken wortels
    1
    bosje bospeen
  • 100 gr
    roomboter
  • 1 tl
    grof zeezout
  • 1 tl
    suiker
  • 1 el
    appelazijn
  • 1
    bosje platte peterselie
  • Voor de espresso martini
    2 el
    gecondenseerde melk
  • 30 ml
    espresso
  • 30 ml
    wodka
  • 30 ml
    koffielikeur
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg met bakpapier uit de verpakking uit op een bakplaat. 

  2. Maak een dressing van mosterd, honing en tijm en smeer dit uit op het bladerdeeg.

  3. Snijd de kaas en de dadels in kleine stukjes en snij de rode ui in halve ringen. 

  4. Verdeel alle ingrediënten, samen met de stoofperen, de camembert en de walnoten, over het deeg en bak de plaat taart 25 min af in de voorverwarmde oven. 

  5. Verwijder het loof van de wortels en was de wortels. Verhit de boter in een grote platte pan en leg hier de wortels in.

  6. Bestrooi ze met zout en suiker. Bak de wortels op middelhoog vuur in een half uurtje gaar. Draai ze regelmatig om. 

  7. Blus de wortels af met de appelazijn en serveer de wortels uit met wat vers gesneden platte peterselie. 

  8. Schenk in een martini-glas de gecondenseerde melk. Giet in een cocktailshaker met ijs de espresso, wodka en de koffielikeur. Even krachtig shaken. 

  9. Schenk het voorzichtig over de gecondenseerde melk. Serveer de espresso martini uit met drie koffiebonen erop. 

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda