Plaattaart met wortel, walnoten, stoofpeertjes, dadels en camembert
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een hartige plaattaart met camembert, wortel, walnoten en stoofperen uit de oven. En tot slot een drankje wat hier perfect bij past; espresso martini!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de plaattaart270 grvers bladerdeeg
-
250 grcamembert
-
1rode ui
-
200 grwalnoten
-
3stoofperen
-
6dadels
-
1 tlgedroogde tijm
-
2 tlfijne mosterd
-
2 elhoning
-
Voor de gebakken wortels1bosje bospeen
-
100 grroomboter
-
1 tlgrof zeezout
-
1 tlsuiker
-
1 elappelazijn
-
1bosje platte peterselie
-
Voor de espresso martini2 elgecondenseerde melk
-
30 mlespresso
-
30 mlwodka
-
30 mlkoffielikeur
-
Verwarm de oven voor op 200 graden en rol het bladerdeeg met bakpapier uit de verpakking uit op een bakplaat.
-
Maak een dressing van mosterd, honing en tijm en smeer dit uit op het bladerdeeg.
-
Snijd de kaas en de dadels in kleine stukjes en snij de rode ui in halve ringen.
-
Verdeel alle ingrediënten, samen met de stoofperen, de camembert en de walnoten, over het deeg en bak de plaat taart 25 min af in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder het loof van de wortels en was de wortels. Verhit de boter in een grote platte pan en leg hier de wortels in.
-
Bestrooi ze met zout en suiker. Bak de wortels op middelhoog vuur in een half uurtje gaar. Draai ze regelmatig om.
-
Blus de wortels af met de appelazijn en serveer de wortels uit met wat vers gesneden platte peterselie.
-
Schenk in een martini-glas de gecondenseerde melk. Giet in een cocktailshaker met ijs de espresso, wodka en de koffielikeur. Even krachtig shaken.
-
Schenk het voorzichtig over de gecondenseerde melk. Serveer de espresso martini uit met drie koffiebonen erop.
- Eet smakelijk!