Recept: Gevulde tomaat

17 oktober 2018
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Gevulde tomaat

Ieder jaar gooien we per persoon meer dan 45 kilo voedsel weg en vaak alleen omdat we een product er niet mooi uit vinden zien, of dénken dat het niet goed meer is. Culinair expert Alain Caron ontmoet Lara Egbring van stichting Taste Before You Waste. Zij pleit ervoor dat we weer leren om onze zintuigen te gebruiken. En echt proeven: die appel met een gekke vorm smaakt echt net zo lekker als het gave exemplaar ernaast. Alain kookt met producten die winkeliers niet meer verkocht krijgen en die Lara ophaalt.

4 personen

Ingrediënten voor Gevulde tomaat

  • 4 tomaten
  • 1 komkommer in blokjes gesneden
  • 3 appels zonder klokhuis in blokjes gesneden
  • 2 uien gesnipperd 
  • 3 takken peterselie gehakt

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Pel de tomaten.

  2. 2

    Snij aan de onderkant van de tomaten een klein kruis.

  3. 3

    Breng een pan water aan de kook en leg de tomaten in (ongeveer 25 tot 30 seconden).

  4. 4

    Als het vel begint los te komen doe je ze in koud water en pel je ze. Leg ze op wat keukenpapier en laat ze even drogen.

  5. 5

    Snij ze doormidden, haal het binnenste vruchtvlees eruit en doe dit in een zeef.

  6. 6

    Doe voor de dressing het vruchtvlees van de tomaten helemaal door de zeef.

  7. 7

    Doe 3 eetlepels olijfolie erbij en peper en zout naar smaak.

  8. 8

    Doe alle blokjes groente (komkommer en appels) bij de dressing en laat 15 minuten marineren.

  9. 9

    Doe alles nog een keer door de zeef en vul dan de tomaten met deze mix.

  10. 10

    Doe een beetje garnituur op de borden met wat dressing eromheen. Leg de tomaat erop met bladpeterselie en bestrooi met zout en peper.

Eet smakelijk!