8 minuten

'Gezonde' kapsalon

Een patat kapsalon staat voor sommigen voor het slechtste dat je kan eten: te veel en te vet. Chef-kok Sharon de Miranda daagt zichzelf uit en maakt er een eigen versie van, met kipfilet, aardappelen, rucola en mozzarella.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 800 g
    Roseval aardappelen
  • 300 g
    kippendijfilet
  • 2
    bollen mozzarella (buffel)
  • 200 g
    Griekse yoghurt
  • 100 g
    gemengde cherry tomaatjes
  • 1
    komkommer
  • 1
    citroen
  • 50 g
    rucola
  • 1
    rode ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    bosje dille
  • 1
    bosje oregano
  • 2
    tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl
    komijn poeder
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  2. Snijd de kippendijen in blokjes van ongeveer 2 cm. Marineer deze met het sap van de citroen, wat olijfolie, peper en zout, wat gesneden verse oregano en een theelepel komijnpoeder. Laat de gemarineerde kip 15 minuten intrekken.

  3. Was de Roseval aardappelen schoon en snij deze in partjes van ongeveer 1 cm dik. Plaats de gesneden Roseval aardappelen in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Strooi er wat peper en zout naar smaak over en 2 theelepels geroosterde paprikapoeder. 

  4. Bak de aardappels 20 minuten in de voorverwarmde oven.  

  5. Snij de dille fijn en meng dit door de Griekse yoghurt, samen met 2 gehakte teentjes knoflook en wat peper en zout naar smaak. 

  6. Plaats een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Bak de gemarineerde kippendijen in ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant.  

  7. Haal de Roseval aardappelen uit de oven en verdeel de krokant gebakken kip erover. 

  8. Trek de 2 bollen mozzarella uit elkaar en verspreid deze over de ovenschaal. Bak het vervolgens nog 10 minuten in oven. 

  9. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes, halveer de tomaatjes en snijd de rode ui in ringen. 

  10. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de tomaten, komkommer, rucola en de rode ui erover. Als laatste besprenkel je het met de Griekse yoghurtsaus.   

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.