'Gezonde' kapsalon
Een patat kapsalon staat voor sommigen voor het slechtste dat je kan eten: te veel en te vet. Chef-kok Sharon de Miranda daagt zichzelf uit en maakt er een eigen versie van, met kipfilet, aardappelen, rucola en mozzarella.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
800 gRoseval aardappelen
-
300 gkippendijfilet
-
2bollen mozzarella (buffel)
-
200 gGriekse yoghurt
-
100 ggemengde cherry tomaatjes
-
1komkommer
-
1citroen
-
50 grucola
-
1rode ui
-
2tenen knoflook
-
1bosje dille
-
1bosje oregano
-
2tl gerookte paprikapoeder
-
1 tlkomijn poeder
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Verwarm de oven voor op 220 graden.
-
Snijd de kippendijen in blokjes van ongeveer 2 cm. Marineer deze met het sap van de citroen, wat olijfolie, peper en zout, wat gesneden verse oregano en een theelepel komijnpoeder. Laat de gemarineerde kip 15 minuten intrekken.
-
Was de Roseval aardappelen schoon en snij deze in partjes van ongeveer 1 cm dik. Plaats de gesneden Roseval aardappelen in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Strooi er wat peper en zout naar smaak over en 2 theelepels geroosterde paprikapoeder.
-
Bak de aardappels 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Snij de dille fijn en meng dit door de Griekse yoghurt, samen met 2 gehakte teentjes knoflook en wat peper en zout naar smaak.
-
Plaats een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Bak de gemarineerde kippendijen in ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant.
-
Haal de Roseval aardappelen uit de oven en verdeel de krokant gebakken kip erover.
-
Trek de 2 bollen mozzarella uit elkaar en verspreid deze over de ovenschaal. Bak het vervolgens nog 10 minuten in oven.
-
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes, halveer de tomaatjes en snijd de rode ui in ringen.
-
Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de tomaten, komkommer, rucola en de rode ui erover. Als laatste besprenkel je het met de Griekse yoghurtsaus.
- Eet smakelijk!