Glutenvrije brownie

Glutenvrije brownies (29)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
15 personen

Sharon maakt vandaag een glutenvrije brownie. In plaats van bloem gebruikt ze zwarte bonen. Ze maakt er een heerlijke sinaasappel-karamel saus bij en een verfrissend watertje!

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    blik zwarte bonen
  • 2
    eieren
  • 1
    eetlepel glutenvrij bakpoeder (Let op: het is alleen glutenvrij als je glutenvrije bakpoeder gebruikt)
  • 3
    eetlepels cacao
  • 2
    eetlepels kokosolie
  • 3
    eetlepels honing
  • 50 g
    pure chocolade
  • 100 g
    gedroogde pruimen
  • 20 g
    pistachenootjes
  • 30 g
    gerapte kokos
  • 50 g
    amandel schaafsel
  • 1
    theelepel kaneelpoeder
  • 1
    snufje zout
  • 100 g
    suiker
  • 10
    eetlepels water
  • 4 dl
    verse sinaasappelsap
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

     

  2. 2

    Zeef de zwarte bonen en spoel deze af onder koud stromend water. Doe deze in de keukenmachine en maal ze fijn. 

  3. 3

    Vervolgens mix je de eieren samen met het de cacao, kaneel, zout, honing, bakpoeder en de kokosolie aan het bonenmengsel toe en pureer je dit tot er een egaal beslag ontstaat.

     

  4. 4

    Haal het beslag uit de keukenmachine en giet dit in een grote kom. 

  5. 5

    Snij de pruimen klein en hak het chocola en de pistachenoten fijn. Roer dit samen met de geraspte kokos door het beslag heen. 

  6. 6

    Vet een bakblik in met wat kokosolie en bekleed het vervolgens met wat bakpapier.

     

  7. 7

    Giet het beslag erin en verspreid daarop het amandel schaafsel. 

  8. 8

    Bak de brownie in ongeveer 25 min af in de voorverwarmde oven.

  9. 9

    Maak dan een karamel saus. Breng hiervoor 10 eetlepels water samen met de suiker aan de kook totdat het goudbruin wordt. Blus het vervolgens af met de sinaasappelsap en laat het inkoken tot een mooie dikke saus.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!