Recept: Glutenvrije brownie

9 februari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Glutenvrije brownie
Sharon maakt vandaag een glutenvrije brownie. In plaats van bloem gebruikt ze zwarte bonen. Ze maakt er een heerlijke sinaasappel-karamel saus bij en een verfrissend watertje!
4 personen

Ingrediënten voor Glutenvrije brownie

  • 1 blik zwarte bonen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel glutenvrij bakpoeder. Let op: het is alleen glutenvrij als je glutenvrij bakpoeder gebruikt.
  • 3 eetlepels cacao
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels honing
  • 50 gr pure chocolade
  • 100 gr gedroogde pruimen
  • 20 gr pistachenootjes
  • 30 gr gerapte kokos
  • 50 gr amandel schaafsel
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 snufje zout
  • 100 gram suiker
  • 10 eetlepels water
  • 4 dl verse sinaasappelsap

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

     

  2. 2

    Zeef de zwarte bonen en spoel deze af onder koud stromend water. Doe deze in de keukenmachine en maal ze fijn. 

  3. 3

    Vervolgens mix je de eieren samen met het de cacao, kaneel, zout, honing, bakpoeder en de kokosolie aan het bonenmengsel toe en pureer je dit tot er een egaal beslag ontstaat.

     

  4. 4

    Haal het beslag uit de keukenmachine en giet dit in een grote kom. 

  5. 5

    Snij de pruimen klein en hak het chocola en de pistachenoten fijn. Roer dit samen met de geraspte kokos door het beslag heen. 

  6. 6

    Vet een bakblik in met wat kokosolie en bekleed het vervolgens met wat bakpapier.

     

  7. 7

    Giet het beslag erin en verspreid daarop het amandel schaafsel. 

  8. 8

    Bak de brownie in ongeveer 25 min af in de voorverwarmde oven.

  9. 9

    Maak dan een karamel saus. Breng hiervoor 10 eetlepels water samen met de suiker aan de kook totdat het goudbruin wordt. Blus het vervolgens af met de sinaasappelsap en laat het inkoken tot een mooie dikke saus.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter