Cannoli met chocola en pistachenootjes
Recept
Ingrediënten
-
Voor het deeg225 gbloem
-
25 gsuiker
-
1 mespuntbakpoeder
-
1/2 tlkaneel
-
6 gcacao
-
60 gboter
-
2eidooiers
-
100 mlwitte wijn
-
Om te frituren2 lfrituurolie
-
Voor de decoratie100 gpure chocolade
-
100 gpistachenootjes
-
Voor de vulling150 mlroom
-
150 gpure chocolade
-
200 gricotta
-
200 gmascarpone
-
50 gpoedersuiker
-
1 mespuntkaneel
-
Doe de bloem met de kaneel, cacao, suiker en boter in een kom en mix het geheel totdat de boter volledig is opgenomen. Voeg de bakpoeder toe. Scheid de eieren en doe 2 eidooiers in een schaaltje. Roer daar de witte wijn doorheen. Voeg aan het geheel toe en kneed kort tot een glad deeg. Dek het af en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
-
Maak ondertussen de ganache. Hak de chocolade fijn. Breng de room aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur uit en voeg je de chocolade toe. Roer tot een glad geheel en laat afkoelen tot kamer temperatuur. Hak de pistachenootjes fijn.
-
Bestrooi het deeg en het aanrecht met bloem. Rol het deeg uit en steek er grote rondjes uit. Rol deze om een cannoli buisje en plak de uiteinden vast met een beetje eiwit. Duw de uiteinden plat, zodat ze net zo dik zijn als de rest van het koekje.
-
Verwarm de frituur tot 180 graden. Frituur per keer een stuk of 6 cannoli’s. Bak ze 3 tot 4 minuten. Haal ze voorzichtig uit de frituur en laat ze goed uit lekken. Let op dat er olie in de pijpjes klan zitten, laat dat eruit lopen. Laat de koekjes afkoelen op een stuk keukenpapier. Verwijder de buisjes als ze zijn afgekoeld.
-
Laat de ricotta goed uitlekken. Het liefst al een dag van te voren zodat het meeste vocht eruit gelopen is. Doe de ricotta, de mascarpone en de chocolade ganache in een kom. Voeg de poedersuiker en de kaneel toe. Meng de vulling tot een glad geheel. Laat even opstijven in de koelkast.
-
Smelt de chocolade en dip er de randjes van de cannoli in. Haal ze gelijk door de gehalte pistache nootjes en laat ze hard worden. Doe de vulling in een spuitzak met kartelspuitje en vul de cannoli. Leg de cannoli op een schaal en bestuif ze met een beetje poedersuiker.
- Eet smakelijk!