7 minuten

Cannoli met chocola en pistachenootjes

Onze chef Ramon Brugman maakt een echt Siciliaans nagerecht: cannoli! Gevuld met mascarpone, chocolade en pistachenootjes. Lekker bij de koffie of als nagerecht.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • Voor het deeg
    225 g
    bloem
  • 25 g
    suiker
  • 1 mespunt
    bakpoeder
  • 1/2 tl
    kaneel
  • 6 g
    cacao
  • 60 g
    boter
  • 2
    eidooiers
  • 100 ml
    witte wijn
  • Om te frituren
    2 l
    frituurolie
  • Voor de decoratie
    100 g
    pure chocolade
  • 100 g
    pistachenootjes
  • Voor de vulling
    150 ml
    room
  • 150 g
    pure chocolade
  • 200 g
    ricotta
  • 200 g
    mascarpone
  • 50 g
    poedersuiker
  • 1 mespunt
    kaneel
  1. Doe de bloem met de kaneel, cacao, suiker en boter in een kom en mix het geheel totdat de boter volledig is opgenomen. Voeg de bakpoeder toe. Scheid de eieren en doe 2 eidooiers in een schaaltje. Roer daar de witte wijn doorheen. Voeg aan het geheel toe en kneed kort tot een glad deeg. Dek het af en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. Maak ondertussen de ganache. Hak de chocolade fijn. Breng de room aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur uit en voeg je de chocolade toe. Roer tot een glad geheel en laat afkoelen tot kamer temperatuur. Hak de pistachenootjes fijn. 

  3. Bestrooi het deeg en het aanrecht met bloem. Rol het deeg uit en steek er grote rondjes uit. Rol deze om een cannoli buisje en plak de uiteinden vast met een beetje eiwit. Duw de uiteinden plat, zodat ze net zo dik zijn als de rest van het koekje.

  4. Verwarm de frituur tot 180 graden. Frituur per keer een stuk of 6 cannoli’s. Bak ze 3 tot 4 minuten. Haal ze voorzichtig uit de frituur en laat ze goed uit lekken. Let op dat er olie in de pijpjes klan zitten, laat dat eruit lopen. Laat de koekjes afkoelen op een stuk keukenpapier. Verwijder de buisjes als ze zijn afgekoeld.

  5. Laat de ricotta goed uitlekken. Het liefst al een dag van te voren zodat het meeste vocht eruit gelopen is. Doe de ricotta, de mascarpone en de chocolade ganache in een kom. Voeg de poedersuiker en de kaneel toe. Meng de vulling tot een glad geheel. Laat even opstijven in de koelkast.

  6. Smelt de chocolade en dip er de randjes van de cannoli in. Haal ze gelijk door de gehalte pistache nootjes en laat ze hard worden. Doe de vulling in een spuitzak met kartelspuitje en vul de cannoli. Leg de cannoli op een schaal en bestuif ze met een beetje poedersuiker. 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.