Goedgevulde goulashsoep met fris-zoete salade en saucijzenbroodjes
Hier knapt iedereen van op! Aan de slag dus met deze goulashsoep bomvol groenten: wortel, paprika, courgette, tomaat en verse kruiden. Maak er een fris-zoete salade bij met rode biet en appel en natuurlijk zelfgemaakte mini-saucijzenbroodjes warm uit de oven.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten voor de saucijzenbroodjes•4 plakjes korstdeeg/bladerdeeg
-
200 grundergehakt
-
1ei
-
1ui
-
1teen knoflook
-
1/4bos gesneden peterselie
-
1theelepel sambal
-
•zout/peper
-
1ei (om mee te strijken)
-
Ingrediënten voor de bietensalade4gekookte rode bieten
-
1zure appel
-
1/4bosje bieslook
-
1 elazijn
-
3 elolijfolie
-
•zout en peper
-
Ingrediënten voor de goulashsoep2grote uien
-
2tenen knoflook
-
3aardappelen
-
2winterpenen
-
2rode paprika's
-
1prei
-
1courgette
-
3grote tomaten
-
1 tltomatenpuree
-
2 elbloem
-
2 tlpaprikapoeder
-
1 tlchilipoeder
-
1 tlkomijn
-
2blaadjes laurier
-
•enkele takjes tijm
-
1/2bos peterselie
-
100 mlcrème fraîche
-
Zet de oven aan op 210 graden.
-
Snij alle groenten in kleine blokjes. Zet de uien een knoflook aan in een klein beetje olijfolie.
-
Voeg de bloem, paprika poeder, komijn, chilipoeder en tomatenpuree toe en roer dit even goed door. Voeg dan de gesneden tomaten er aan toe en roer dit er doorheen. Voeg nu een scheut water toe en roer tot het een gladde massa geeft. Voeg daarna nog ongeveer 2l water toe. Roer goed door elkaar.
-
Nu kan de wortel, laurier, tijm, peper en zout bij het mengsel. Breng zachtjes aan de kook. Als het bijna kookt, voeg je de rest van de groenten en de aardappel toe. Laat dit zachtjes doorkoken.
-
Als de soep goed is, voeg je de gehakte peterselie toe.
-
Doe een lepel crème fraîche boven op de soep als je deze in een kommetje schept.
-
Maak nu de saucijzenbroodjes. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in een pan met een klein beetje olijfolie. Laat afkoelen.
-
Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper. Leg de plakjes korstdeeg/bladerdeeg op de keuken tafel en prik ze in met een vork.
-
Doe de vulling in een spuitzak en spuit een baan van het gehakt op het plakje korstdeeg.
-
Strijk met een kwast een beetje losgeklopt ei op het randje van het korstdeeg. Vouw het plakje dicht en duw de randjes goed vast met een vork. Snij het saucijzenbroodje in twee stukken.
-
Leg de gesneden stukjes op een bakplaat en strijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes in met het losgeklopte ei. Bak ze af in een oven op 210 graden, ongeveer 20 minuten. De saucijzenbroodjes zijn gaar als de zijkant van het korstdeeg/bladerdeeg knapperig aanvoelt.
-
Maak nu de bietensalade. Rasp de bietjes en de appel met een grove rasp.
-
Snij de bieslook fijn en voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer in een schaaltje.
- Eet smakelijk!