Gouden medaille koeken om zelf te versieren
Chef-kok Ramon Brugman maakt vrolijke koek medailles. Een leuke en lekkere traktatie voor de kinderen en helemaal niet moeilijk om te maken.
Recept
Ingrediënten
-
Voor de koeken150 grboter
-
345 grkristalsuiker
-
3eieren
-
450 grzelfrijzend bakmeel
-
1 tlbakpoeder
-
Voor het glazuur1eiwit
-
200 grpoedersuiker
-
Voor de decoratie•lintjes
-
•smarties
-
Verwarm de oven voor op 170 graden.
-
Voor het koekjesdeeg meng je de boter en de suiker. Voeg de eieren toe en als dit er doorheen zit voeg je het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder erbij. Meng zo kort mogelijk tot een deeg en rol er een dikke staaf van. Laat deze 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
Snijd na het rusten plakken van de staaf die allemaal even dik zijn. Leg deze op een bakplaat en bak ze af in een voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
-
Als ze uit de oven komen maak je er gelijk een gat in met het topje van een spuitzak zodat daar het lintje doorheen kan om ze om je nek te hangen. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze gaat decoreren.
-
Voor het glazuur meng je het eiwit met de poedersuiker en roer tot een glad papje. Blijf nu roeren tot het luchtig word. Doe de glazuur in een spuitzakje om er makkelijk mee te spuiten.
-
Spuit een cijfer of letter op de afgekoelde koekjes. Op de rand kun je stippen zetten en deze decoreren met de smarties of iets anders lekkers. Zo lang het maar niet te zwaar wordt en dat het wel blijft plakken. Laat ze goed drogen voordat je ze een lintje geeft. Dus laat ze zeker één uur drogen.
-
Steek voorzichtig een lint door het gaatje heen en hang de medaillekoeken om.
- Veel traktatieplezier!!