Goulashsoep met mini saucijzenbroodjes

chef-kok
Ramon Brugman
Goulashsoep met mini saucijzenbroodjes (166)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
231 personen

Chef-kok Ramon Brugman heeft trek in een stevige maaltijd. En dat wordt een goedgevulde goulashsoep met onder andere winterpenen, paprika, courgettes, uien en tomaten. Daarbij een salade van rode biet en appel. En omdat Ramon het bakken niet kan laten: ook zelfgemaakte saucijzenbroodjes. Loopt het water je al in de mond?

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten voor de saucijzenbroodjes
    4 plakjes korstdeeg/bladerdeeg
  • 200 g
    rundergehakt
  • 1
    ei
  • 1
    ui
  • 1
    teen knoflook
  • 1/4
    bos gesneden peterselie
  • 1
    theelepel sambal
  • zout/peper
  • 1
    ei (om mee te strijken)
  • Ingrediënten voor de bietensalade
    4
    gekookte rode bieten
  • 1
    zure appel
  • 1/4
    bosje bieslook
  • 1 el
    azijn
  • 3 el
    olijfolie
  • zout en peper
  • Ingrediënten voor de goulashsoep
    2
    grote uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 3
    aardappelen
  • 2
    winterpenen
  • 2
    rode paprika's
  • 1
    prei
  • 1
    courgette
  • 3
    grote tomaten
  • 1 tl
    tomatenpuree
  • 2 el
    bloem
  • 2 tl
    paprikapoeder
  • 1 tl
    chilipoeder
  • 1 tl
    komijn
  • 2
    blaadjes laurier
  • enkele takjes tijm
  • 1/2
    bos peterselie
  • 100 ml
    crème fraîche
  1. 1

    Zet de oven aan op 210 graden. 

  2. 2

    Snij alle groenten in kleine blokjes. Zet de uien een knoflook aan in een klein beetje olijfolie.

  3. 3

    Voeg de bloem, paprika poeder, komijn, chilipoeder en tomatenpuree toe en roer dit even goed door. Voeg dan de gesneden tomaten er aan toe en roer dit er doorheen. Voeg nu een scheut water toe en roer tot het een gladde massa geeft. Voeg daarna nog ongeveer 2l water toe. Roer goed door elkaar. 

  4. 4

    Nu kan de wortel, laurier, tijm, peper en zout bij het mengsel. Breng zachtjes aan de kook. Als het bijna kookt, voeg je de rest van de groenten en de aardappel toe. Laat dit zachtjes doorkoken. 

  5. 5

    Als de soep goed is, voeg je de gehakte peterselie toe.

  6. 6

    Doe een lepel crème fraîche boven op de soep als je deze in een kommetje schept.

  7. 7

    Maak nu de saucijzenbroodjes. Snij de ui en knoflook en zet deze aan in een pan met een klein beetje olijfolie. Laat afkoelen. 

  8. 8

    Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper. Leg de plakjes korstdeeg/bladerdeeg op de keuken tafel en prik ze in met een vork.

  9. 9

    Doe de vulling in een spuitzak en spuit een baan van het gehakt op het plakje korstdeeg. 

  10. 10

    Strijk met een kwast een beetje losgeklopt ei op het randje van het korstdeeg. Vouw het plakje dicht en duw de randjes goed vast met een vork. Snij het saucijzenbroodje in twee stukken.

  11. 11

    Leg de gesneden stukjes op een bakplaat en strijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes in met het losgeklopte ei. Bak ze af in een oven op 210 graden, ongeveer 20 minuten. De saucijzenbroodjes zijn gaar als de zijkant van het korstdeeg/bladerdeeg knapperig aanvoelt.

  12. 12

    Maak nu de bietensalade. Rasp de bietjes en de appel met een grove rasp. 

  13. 13

    Snij de bieslook fijn en voeg de rest van de ingrediënten toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer in een schaaltje.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!