Halloween dessert | Ramon Brugman

Griezelig Halloween dessert van chocolade ganache en koekkruimels

Dit enge dessert van chef-kok Ramon Brugman met chocolade en krokante grafsteentjes, is perfect voor een griezelige avond! Het romige van de chocolade, in combinatie met de knapperige koekjes, maakt dit dessert onweerstaanbaar. Zeg maar dag tegen je dieet, want hier blijf je van smullen!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Ingrediënten

  • 200 ml
    slagroom
  • 200 gr
    pure chocolade
  • 50 gr
    witte chocolade
  • 4
    koeken
  • 4
    smalle koekjes
  1. Breng de slagroom aan de kook en hak de pure chocolade fijn. Zet het vuur uit als de slagroom kookt en voeg de chocolade toe.

  2. Roer tot het mengsel glad is en verdeel het over de glazen. Zet de glazen 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

  3. Hak de koekjes fijn en strooi ze over de chocolade ganache. Smelt de witte chocolade en breek de smalle koekjes doormidden.

  4. Schrijf met de witte chocolade 'RIP' of een andere tekst op de koekjes en laat ze 10 minuten hard worden in de koelkast. Steek de koekjes vervolgens in de glazen.

  5. Happy Halloween!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets