Griezelig Halloween dessert van chocolade ganache en koekkruimels
Dit enge dessert van chef-kok Ramon Brugman met chocolade en krokante grafsteentjes, is perfect voor een griezelige avond! Het romige van de chocolade, in combinatie met de knapperige koekjes, maakt dit dessert onweerstaanbaar. Zeg maar dag tegen je dieet, want hier blijf je van smullen!
Recept
Ingrediënten
-
200 mlslagroom
-
200 grpure chocolade
-
50 grwitte chocolade
-
4koeken
-
4smalle koekjes
-
Breng de slagroom aan de kook en hak de pure chocolade fijn. Zet het vuur uit als de slagroom kookt en voeg de chocolade toe.
-
Roer tot het mengsel glad is en verdeel het over de glazen. Zet de glazen 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
-
Hak de koekjes fijn en strooi ze over de chocolade ganache. Smelt de witte chocolade en breek de smalle koekjes doormidden.
-
Schrijf met de witte chocolade 'RIP' of een andere tekst op de koekjes en laat ze 10 minuten hard worden in de koelkast. Steek de koekjes vervolgens in de glazen.
- Happy Halloween!