Hemelse modder met slagroom en krokante amandelen
Chef-kok Ramon Brugman pakt uit met chocolade! Hij maakt hemelse modder met slagroom, ganache en krokante amandelen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de mousse:500 mlslagroom
-
250 grampure chocolade
-
180 mleiwit
-
100 gramsuiker
-
Voor de ganache:300 mlslagroom
-
300 grampure chocolade
-
Voor een toefje slagroom:200 mlslagroom
-
20 gramsuiker
-
Voor de krokante amandelen:200 gramamandelen
-
200 gramsuiker
-
2eieren
-
2citroenen
-
Verwarm de oven voor op 170 graden.
-
Begin met de mousse. Smelt hiervoor de chocolade, sla de slagroom tot deze lobbig is en klop het eiwit stevig met de suiker.
-
Voeg 2/3 van het opgeslagen eiwit bij de chocolade en roer goed door elkaar. Doe de rest van het eiwit erbij en spatel deze rustig door de massa. Voeg nu de slagroom toe en schep deze voorzichtig door de mousse.
-
Ga verder met de ganache. Breng hiervoor de slagroom aan de kook. Hak de chocolade fijn.
-
Als de room kookt, haal je deze van het vuur af en roer je de chocolade er doorheen. Roer tot de chocolade helemaal opgelost is. Laat afkoelen.
-
Klop voor een lekker toefje slagroom de slagroom stevig samen met 20 gram suiker. Zet dan even apart.
-
Ga nu verder met de krokante amandelen. Scheid het ei in eidooier en eiwit. Rasp wat schil van de citroen en voeg bij de suiker en amandelen.
-
Roer door elkaar en voeg een beetje eiwit toe, zodat het goed gaat plakken. Verdeel op een bakplaat met bakpapier. Bak de amandelen in een voorverwarmde oven op 170 graden.
-
Na 5 minuten roer je het goed door en bak je het weer 3 a 4 minuten. Dit herhaal je tot de amandelen krokant en lichtbruin zijn. Laat goed afkoelen.
-
Doe de hemelse modder in een glas. Giet er wat van de afgekoelde ganache op. Doe daar een toef slagroom op met wat krokante amandelen.
- Eet smakelijk!