Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4- 
  Parfumeerde olie1/2 dlolijfolie
 - 
5blaadjes laurier
 - 
1teentje knoflook
 - 
  Gebakken groenten2 elolijfolie
 - 
50 groomboter
 - 
1mespunt gemberpoeder
 - 
2witte wortelen
 - 
2kleine oranje wortelen
 - 
1meiknol
 - 
3sjalotjes
 - 
1/4witte kool
 - 
4 elwater
 - 
•peper en zout
 - 
  Kruidensalade100 gpostelein
 - 
1bosje dille
 - 
10takjes platte peterselie
 - 
10takjes bieslook
 - 
10blaadjes basilicum
 - 
1 elbalsamico azijn
 - 
1appel
 
- 
Om de geparfumeerde olie te maken, verwarm je de olie met de laurier en de knoflook 30minuten op laag vuur en laat het afkoelen.
 - 
Voor de gebakken groente, schil en was je 2 witte wortelen en snij deze in plakjes van 3mm met een Japanse mandoline.
 - 
Snij de meiknol in plakjes van ongeveer 3mm en snij deze plakjes dan weer in repen van 4mm
 - 
Snij de sjalotjes in dunne plakjes
 - 
Snij een kwart van een witte kool in dunne reepjes
 - 
Neem een grote braadpad of koekenpan en verwarm de olie en de boter erin
 - 
Doe alle groente erbij met zout en peper
 - 
- Bak deze mix 8 minuutjes
 
 - 
Doe het water erbij en laat het geheel 15 minuten stoven op laag vuur
 - 
Om de kruidensalade te maken, neem je 3 lepels van de geparfumeerde olie
 - 
Meng dit met de balsamico azijn
 - 
Doe er wat zout en peper bij
 - 
Meng de dressing met alle fijn geplukte kruiden
 - 
Om het gerecht te presenteren, snij je de appel in plakjes
 - 
Doe de gestoofde groente op het midden van de borden
 - 
Beleg de groente met de plakjes appel
 - 
Doe de kruidensalade erop
 - 
Maak het bord af met wat jus van de groente eromheen
 - Eet smakelijk!