Groentegerecht met kruidensalade

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Parfumeerde olie
    1/2 dl
    olijfolie
  • 5
    blaadjes laurier
  • 1
    teentje knoflook
  • Gebakken groenten
    2 el
    olijfolie
  • 50 g
    roomboter
  • 1
    mespunt gemberpoeder
  • 2
    witte wortelen
  • 2
    kleine oranje wortelen
  • 1
    meiknol
  • 3
    sjalotjes
  • 1/4
    witte kool
  • 4 el
    water
  • peper en zout
  • Kruidensalade
    100 g
    postelein
  • 1
    bosje dille
  • 10
    takjes platte peterselie
  • 10
    takjes bieslook
  • 10
    blaadjes basilicum
  • 1 el
    balsamico azijn
  • 1
    appel
  1. Om de geparfumeerde olie te maken, verwarm je de olie met de laurier en de knoflook 30minuten op laag vuur en laat het afkoelen.

  2. Voor de gebakken groente, schil en was je 2 witte wortelen en snij deze in plakjes van 3mm met een Japanse mandoline. 

  3. Snij de meiknol in plakjes van ongeveer 3mm en snij deze plakjes dan weer in repen van 4mm

  4. Snij de sjalotjes in dunne plakjes

  5. Snij een kwart van een witte kool in dunne reepjes

  6. Neem een grote braadpad of koekenpan en verwarm de olie en de boter  erin

  7. Doe alle groente erbij met zout en peper

    • Bak deze mix 8 minuutjes
  8. Doe het water erbij en laat het geheel 15 minuten stoven op laag vuur

  9. Om de kruidensalade te maken, neem je 3 lepels van de geparfumeerde olie 

  10. Meng dit met de balsamico azijn

  11. Doe er wat zout en peper bij 

  12. Meng de dressing met alle fijn geplukte kruiden

  13. Om het gerecht te presenteren, snij je de appel in plakjes

  14. Doe de gestoofde groente op het midden van de borden

  15. Beleg de groente met de plakjes appel 

  16. Doe de kruidensalade erop

  17. Maak het bord af met wat jus van de groente eromheen

  18. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.