Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Parfumeerde olie1/2 dlolijfolie
-
5blaadjes laurier
-
1teentje knoflook
-
Gebakken groenten2 elolijfolie
-
50 groomboter
-
1mespunt gemberpoeder
-
2witte wortelen
-
2kleine oranje wortelen
-
1meiknol
-
3sjalotjes
-
1/4witte kool
-
4 elwater
-
•peper en zout
-
Kruidensalade100 gpostelein
-
1bosje dille
-
10takjes platte peterselie
-
10takjes bieslook
-
10blaadjes basilicum
-
1 elbalsamico azijn
-
1appel
-
Om de geparfumeerde olie te maken, verwarm je de olie met de laurier en de knoflook 30minuten op laag vuur en laat het afkoelen.
-
Voor de gebakken groente, schil en was je 2 witte wortelen en snij deze in plakjes van 3mm met een Japanse mandoline.
-
Snij de meiknol in plakjes van ongeveer 3mm en snij deze plakjes dan weer in repen van 4mm
-
Snij de sjalotjes in dunne plakjes
-
Snij een kwart van een witte kool in dunne reepjes
-
Neem een grote braadpad of koekenpan en verwarm de olie en de boter erin
-
Doe alle groente erbij met zout en peper
-
- Bak deze mix 8 minuutjes
-
Doe het water erbij en laat het geheel 15 minuten stoven op laag vuur
-
Om de kruidensalade te maken, neem je 3 lepels van de geparfumeerde olie
-
Meng dit met de balsamico azijn
-
Doe er wat zout en peper bij
-
Meng de dressing met alle fijn geplukte kruiden
-
Om het gerecht te presenteren, snij je de appel in plakjes
-
Doe de gestoofde groente op het midden van de borden
-
Beleg de groente met de plakjes appel
-
Doe de kruidensalade erop
-
Maak het bord af met wat jus van de groente eromheen
- Eet smakelijk!