Groentegerecht met kruidensalade

culinair expert
Alain Caron
Groentesalade
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
personen
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Parfumeerde olie
    1/2 dl
    olijfolie
  • 5
    blaadjes laurier
  • 1
    teentje knoflook
  • Gebakken groenten
    2 el
    olijfolie
  • 50 g
    roomboter
  • 1
    mespunt gemberpoeder
  • 2
    witte wortelen
  • 2
    kleine oranje wortelen
  • 1
    meiknol
  • 3
    sjalotjes
  • 1/4
    witte kool
  • 4 el
    water
  • peper en zout
  • Kruidensalade
    100 g
    postelein
  • 1
    bosje dille
  • 10
    takjes platte peterselie
  • 10
    takjes bieslook
  • 10
    blaadjes basilicum
  • 1 el
    balsamico azijn
  • 1
    appel

Bereiding

  1. 1

    Om de geparfumeerde olie te maken, verwarm je de olie met de laurier en de knoflook 30minuten op laag vuur en laat het afkoelen.

  2. 2

    Voor de gebakken groente, schil en was je 2 witte wortelen en snij deze in plakjes van 3mm met een Japanse mandoline. 

  3. 3

    Snij de meiknol in plakjes van ongeveer 3mm en snij deze plakjes dan weer in repen van 4mm

  4. 4

    Snij de sjalotjes in dunne plakjes

  5. 5

    Snij een kwart van een witte kool in dunne reepjes

  6. 6

    Neem een grote braadpad of koekenpan en verwarm de olie en de boter  erin

  7. 7

    Doe alle groente erbij met zout en peper

  8. 8
    • Bak deze mix 8 minuutjes
  9. 9

    Doe het water erbij en laat het geheel 15 minuten stoven op laag vuur

  10. 10

    Om de kruidensalade te maken, neem je 3 lepels van de geparfumeerde olie 

  11. 11

    Meng dit met de balsamico azijn

  12. 12

    Doe er wat zout en peper bij 

  13. 13

    Meng de dressing met alle fijn geplukte kruiden

  14. 14

    Om het gerecht te presenteren, snij je de appel in plakjes

  15. 15

    Doe de gestoofde groente op het midden van de borden

  16. 16

    Beleg de groente met de plakjes appel 

  17. 17

    Doe de kruidensalade erop

  18. 18

    Maak het bord af met wat jus van de groente eromheen

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!