pastinaak Geneal

Gezonde pastinaak snack

Pastinaak wordt tegenwoordig niet meer zo vaak gegeten, dat is zonde! Het is namelijk super lekker want het is van nature een beetje zoetig en toch stevig vanwege het hoge zetmeelgehalte. Chef-kok Geneal Harreman bereid het op een manier waardoor het nog lekkerder wordt; met honing en sinaasappel. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Tussendoortjes

Recept

Ingrediënten

  • 3 st
    pastinaak
  • olijfolie
  • 1/2 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl
    kaneel
  • zout
  • 1 tl
    honing
  • 1/2 st
    sap van sinaasappel
  • 20 gr
    boter (plantaardige variant kan ook, geen margarine)
  1. Was de pastinaak goed want je schilt het namelijk niet. Snijd de kop en kont van de pastinaak af.

  2. Snijd de pastinaak in 3 kortere stokken en snijd er dan gelijkmatige stukjes van. 

  3. Gebruik een mengkom om de pastinaak aan te maken met de olie, zout en specerijen.

  4. Verhit een pan op middelhoog vuur en schenk er een scheutje olie in. Bak de pastinaken aan alle kanten goudbruin. 

  5. Voeg de boter toe en draai de pastinaken regelmatig om zodat ze niet verbranden. Voeg de honing toe en daarna de sinaasappelsap. 

  6. Laat de sap en honing reduceren zodat het gaat karameliseren om de pastinaken heen. Schep het op en snacken maar! 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.