Wrap met gebakken boerenkool en zelfgemaakte paneer

Wrap met gebakken boerenkool en zelfgemaakte paneer
8 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
114 personen
Sharon maakt krokant gebakken boerenkool met zoete aardappel en zelfgemaakte paneer. Ze serveert dit met knoflook, crème fraîche en in wei gekookte basmatirijst.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 2 liter
    volle melk
  • 500 ml
    yoghurt
  • 1 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 250 gr
    basmatirijst
  • 1 bosje
    koriander
  • 10 g
    gember
  • 1 tl
    kaneelpoeder
  • 100 g
    boerenkool
  • 125 ml
    crème fraîche
  • 3 tenen
    knoflook
  • 500 g
    zoete aardappelen
  • 1
    sinaasappel
  • 1
    Spaanse peper
  • 1 bosje
    platte peterselie
  • peper/zout
  • olie
  • Benodigdheden
    kaasdoek

Bereiding

  1. 1

    Begin met het maken van de paneer. Breng de melk in een hoge pan aan de kook. Zodra de melk omhoog komt, roer je er de yoghurt doorheen. Breng de melk weer aan de kook. De paneer zal zich snel van de geel/groene wei scheiden. Zodra de paneer volledig gescheiden is, vang je de paneer op in een kaasdoek of theedoek. 

  2. 2

    Bewaar de wei om de rijst in de koken. Plaats de paneer in de doek op een snijplank met daarop een snijplank en eventueel een zware pan. Laat het 20 min onder druk staan om er vervolgens blokjes van te snijden. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de paneer ongeveer 3 min met de kurkuma en wat peper en zout naar smaak.

  3. 3

    Ga verder met het koken van de rijst. Spoel de rijst schoon, schenk de wei in de pan met rijst en zorg ervoor dat je een vingerkootje vocht boven de rijst hebt (eventueel aanvullen met water). Zet de pan met rijst, zonder deksel, op een gaspit op hoog vuur. Zodra het water begint te koken, draai je het vuur naar de laagste stand en doe je een deksel op de pan. Laat dit 12 minuten op laag vuur staan. 

  4. 4

    Na 12 minuten zet je het vuur uit en laat de rijst nog ongeveer 10 minuten staan met deksel op de pan. Roer de rijst eventueel los met een vork. Breng de rijst op smaak  met de kaneel, geraspte gember en de koriander.

  5. 5

    Ga verder met de boerenkool. Verwijder de nerven van de boerenkool en snij het fijn. Verhit een koekenpan op hoog vuur met een scheutje olie en roerbak de boerenkool een paar minuten tot de bladeren kleur krijgen en knapperig worden.

  6. 6

    Hak de knoflook fijn en roer deze door de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.

  7. 7

    Schil de aardappels en snij in blokjes van 1 cm. Kook de blokjes in het water met een snufje zout in 10 min gaar. Als de aardappels gaar zijn, giet je deze af en pers je het sap van de sinaasappel erin uit. Snij de peper en de peterselie fijn en roer deze door de zoete aardappelen. Breng het op smaak met wat peper en zout.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!