Groentespiesjes met halloumi van de barbecue
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een lekkere betaalbare maaltijd op de barbecue: groentespiezen met halloumi én een frisse salade!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de groentespiesjes:1courgette
-
16radijsjes
-
1gele paprika
-
1rode paprika
-
2rode uien
-
400 ghalloumi
-
1 dlolijfolie
-
1/2bosje salie
-
10blaadjes munt
-
1teentje knoflook
-
8prikkers
-
Voor de salade:8stengels bleekselderij
-
•handje rozijnen
-
•half bosje platte peterselie
-
100 ggezouten walnoten
-
3frisse appels
-
•bosje lente ui
-
10rode druiven
-
6 elGriekse yoghurt
-
Snijd de groenten en de halloumi klein. Houd rekening met ongeveer 16 stukjes in totaal van alles zodat je er een mooie spies van kunt maken.
-
Schenk de olijfolie in een maatbeker en voeg de salie, het teentje knoflook en de munt er aan toe en maal dit tot een egale massa.
-
Prik de gesneden groenten en kaas op de prikkers en verspreid de op smaak gemaakte olijfolie er over. Laat het lekker intrekken. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het smaakt!
-
Leg de spiezen op de barbecue.
-
Maak nu de salade. Laat de rozijnen wellen in lauwwarm water. Schil de draadjes van de bleekselderij af en snijd deze in halve maantjes.
-
Was de appels, halveer deze en snijd deze in zo dun mogelijke plakjes.
-
Halveer de druiven, hak de peterselie fijn en maak met een groot mes de walnoten wat kleiner.
-
Meng dit alles door elkaar en roer de Griekse yoghurt er doorheen. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
- Eet smakelijk!