Lekkere groentespiesjes met halloumi op de BBQ
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt lekkere groentespiesjes op de BBQ met halloumi én een frisse salade! Lekker en snel gemaakt en dus prima voor de camping.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de groentespiesjes:1courgette
-
16radijsjes
-
1gele paprika
-
1rode paprika
-
2rode uien
-
400 ghalloumi
-
1 dlolijfolie
-
1/2bosje salie
-
10blaadjes munt
-
1teentje knoflook
-
8prikkers
-
Voor de salade:8stengels bleekselderij
-
•handje rozijnen
-
•half bosje platte peterselie
-
100 ggezouten walnoten
-
3frisse appels
-
•bosje lente ui
-
10rode druiven
-
6 elGriekse yoghurt
-
Snijd de groenten en de halloumi klein. Houd rekening met ongeveer 16 stukjes in totaal van alles zodat je er een mooie spies van kunt maken.
-
Schenk de olijfolie in een maatbeker en voeg de salie, het teentje knoflook en de munt er aan toe en maal dit tot een egale massa.
-
Prik de gesneden groenten en kaas op de prikkers en verspreid de op smaak gemaakte olijfolie er over. Laat het lekker intrekken. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het smaakt!
-
Leg de spiezen op de barbecue.
-
Maak nu de salade. Laat de rozijnen wellen in lauwwarm water. Schil de draadjes van de bleekselderij af en snijd deze in halve maantjes.
-
Was de appels, halveer deze en snijd deze in zo dun mogelijke plakjes.
-
Halveer de druiven, hak de peterselie fijn en maak met een groot mes de walnoten wat kleiner.
-
Meng dit alles door elkaar en roer de Griekse yoghurt er doorheen. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
- Eet smakelijk!