Vegetarische barbecue

chef-kok
Ramon Brugman
Vegetarische barbecue (104)
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
30 personen

Grijp net als chef-kok Ramon Brugman je kans bij de nazomerse zonnestralen: op de barbecue kookt hij een lekkere maaltijd. Vegetarisch dit keer, met onder andere jacket potatoes en baba ganousch.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Jacko potato
    1
    grote kruimige aardappel
  • 2 el
    crème fraiche
  • 1/4
    bosje dille
  • peper en zout
  • Baba ganoush
    1
    aubergine
  • 2 l
    tahin
  • 1
    citroen
  • paprikapoeder
  • komijn
  • knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • dik plak brood
  • veldsla
  • Bietjes met Mierikswortel
    4
    gekookte bieten
  • 125 g
    crème fraiche
  • 1 el
    mierikswortel
  • 1 el
    aceto balsamico
  • 1
    takje tijm
  1. 1

    Begin met de jacket potato. Kook de aardappel gaar. wikkel de aardappel in aluminiumfolie en leg deze tussen de kolen op de barbecue.  Laat hem zo’n 10 minuten liggen. Snij de dille fijn en meng deze door de creme fraiche. Breng op smaak met zout en peper. Haal de aardappel uit het vuur en snijd hem door midden.

  2. 2

    Haal met een lepel een deel van de aardappel los en doe hier een flinke lepel van de crème fraiche op.

  3. 3

    Maak dan ik baba ganoush. Snij de aubergine doormidden. Snij de aubergine kruislings in. Doe hier de geperste knoflook, komijn, paprika poeder, zout, peper en olijfolie tussen en pak dit nu in aluminiumfolie.

  4. 4

    Rooster de aubergine ongeveer 15 minuten tot het vruchtvlees zacht geworden is.. Rooster een dikke boterham. Leg hier de veldsla op en dan de baba ganoush.

  5. 5

    Haal de aubergine uit de folie en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Knijp er een beetje citroensap over heen en meng met de tahin.

  6. 6

    Rooster een dikke boterham. Leg hier de veldsla op en dan de baba ganoush.

  7. 7

    Maak dan de bietjes met mierikswortel. Snij de bietjes in vieren. Doe deze in een stuk aluminium folie en doe er de tijm, aceton zout en peper bij. Leg ze op de barbecue en laat ze daar ongeveer 15 minuten liggen terwijl je ze af en toe draait.

  8. 8

    Meng de mierikswortel met de crème fraiche en breng op smaak met zout en peper.

  9. 9

    Haal de bietjes van de barbecue en doe ze in een schaaltje. Haal de bietjes door de mierikswortelsaus. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!