Vegetarische barbecue
Grijp net als chef-kok Ramon Brugman je kans bij zonnestralen: op de barbecue kookt hij een lekkere maaltijd. Vegetarisch dit keer, met onder andere jacket potatoes en baba ganoush.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Jacket potato1grote kruimige aardappel
-
2 elcrème fraîche
-
1/4bosje dille
-
•peper en zout
-
Baba ganoush1aubergine
-
2 ltahin
-
1citroen
-
•paprikapoeder
-
•komijn
-
•knoflook
-
•peper en zout
-
•olijfolie
-
•dik plak brood
-
•veldsla
-
Bietjes met Mierikswortel4gekookte bieten
-
125 gcrème fraîche
-
1 elmierikswortel
-
1 elaceto balsamico
-
1takje tijm
-
Begin met de jacket potato. Kook de aardappel gaar. wikkel de aardappel in aluminiumfolie en leg deze tussen de kolen op de barbecue. Laat hem zo’n 10 minuten liggen. Snij de dille fijn en meng deze door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Haal de aardappel uit het vuur en snijd hem door midden.
-
Haal met een lepel een deel van de aardappel los en doe hier een flinke lepel van de crème fraîche op.
-
Maak dan de baba ganoush. Snij de aubergine doormidden. Snij de aubergine kruislings in. Doe hier de geperste knoflook, komijn, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie tussen en pak dit nu in aluminiumfolie.
-
Rooster de aubergine ongeveer 15 minuten tot het vruchtvlees zacht geworden is. Rooster een dikke boterham. Leg hier de veldsla op en dan de baba ganoush.
-
Haal de aubergine uit de folie en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Knijp er een beetje citroensap over heen en meng met de tahin.
-
Rooster een dikke boterham. Leg hier de veldsla op en dan de baba ganoush.
-
Maak dan de bietjes met mierikswortel. Snij de bietjes in vieren, wikkel ze in een stuk aluminiumfolie en doe er de tijm, aceto balsamico en zout en peper bij. Leg ze op de barbecue en laat ze daar ongeveer 15 minuten liggen terwijl je ze af en toe draait.
-
Meng de mierikswortel met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
-
Haal de bietjes van de barbecue en doe ze in een schaaltje. Haal de bietjes door de mierikswortelsaus.
- Eet smakelijk!