Recept: Vegetarische barbecue

14 september 2017
Waardeer: 
(Totaal: 15 stemmen)
Stilstaand beeld van Vegetarische barbecue
Grijp net als chef-kok Ramon Brugman je kans bij de nazomerse zonnestralen: op de barbecue kookt hij een lekkere maaltijd. Vegetarisch dit keer, met onder andere jacket potatoes en baba ganousch.
4 personen

Ingrediënten voor Vegetarische barbecue

Jacket potato

  • 1 grote kruimige aardappel 
  • 2 el crème fraiche
  • 1/4 bosje dille
  • zout en peper
  • aluminiumfolie

Baba ganoush

  • 1 aubergine
  • 2 l tahin /sesampasta
  • 1 citroen
  • paprika poeder
  • komijn
  • knoflook
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • dikke plak brood
  • veldsla

Bietjes met mierikswortel

  • 4 gekookte bieten
  • 125 g crème fraîche
  • 1 el mierikswortel
  • 1 el aceto balsamico
  • 1 takje tijm

​*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Begin met de jacket potato. Kook de aardappel gaar. wikkel de aardappel in aluminiumfolie en leg deze tussen de kolen op de barbecue.  Laat hem zo’n 10 minuten liggen. Snij de dille fijn en meng deze door de creme fraiche. Breng op smaak met zout en peper. Haal de aardappel uit het vuur en snijd hem door midden.

  2. 2

    Haal met een lepel een deel van de aardappel los en doe hier een flinke lepel van de crème fraiche op.

  3. 3

    Maak dan ik baba ganoush. Snij de aubergine doormidden. Snij de aubergine kruislings in. Doe hier de geperste knoflook, komijn, paprika poeder, zout, peper en olijfolie tussen en pak dit nu in aluminiumfolie.

  4. 4

    Rooster de aubergine ongeveer 15 minuten tot het vruchtvlees zacht geworden is.. Rooster een dikke boterham. Leg hier de veldsla op en dan de baba ganoush.

  5. 5

    Haal de aubergine uit de folie en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Knijp er een beetje citroensap over heen en meng met de tahin.

  6. 6

    Rooster een dikke boterham. Leg hier de veldsla op en dan de baba ganoush.

  7. 7

    Maak dan de bietjes met mierikswortel. Snij de bietjes in vieren. Doe deze in een stuk aluminium folie en doe er de tijm, aceton zout en peper bij. Leg ze op de barbecue en laat ze daar ongeveer 15 minuten liggen terwijl je ze af en toe draait.

  8. 8

    Meng de mierikswortel met de crème fraiche en breng op smaak met zout en peper.

  9. 9

    Haal de bietjes van de barbecue en doe ze in een schaaltje. Haal de bietjes door de mierikswortelsaus. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter