Scheermessen van de BBQ

culinair expert
Alain Caron
scheermesjes
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
27 personen

Bas van Baaren bereidt bij de Nederlandse wijn een typisch Zeeuwse lekkernij van schelpdieren.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • 1 kg
    levende scheermessen
  • 2
    citroenen
  • 4
    teentjes knoflook
  • 2
    rode pepers
  • 1
    bosje lente ui
  • 1
    bosje koriander
  • olijfolie
  • 1
    glas witte wijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Maak een oliemengsel van fijngehakte knoflook, rode peper, citroenrasp en olijfolie met een snuf zout. Meng dit goed.

  2. 2

    Snij de bosui en de koriander fijn.

  3. 3

    Gril de scheermessen op de BBQ gedurende 3 minuten, of verhit de scheermessen in een ruime pan met een scheut olie, terwijl je ze door de pan beweegt.

  4. 4

    Haal de scheermessen van de BBQ en doe er een flinke lepel (of 2) van het oliemengsel bij. Doe je het in de pan, blus dan de scheermessen in de pan met de citroen en witte wijn, laat 1 minuut koken en doe er een flinke lepel (of 2) van het oliemengsel bij. 

  5. 5

    Snij de bosui in ringen en de koriander fijn. 

  6. 6

    Schud de scheermessen en het oliemengsel goed door elkaar en bestrooi met bosui en koriander.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!