Recept: Scheermessen van de BBQ

30 oktober 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Scheermessen van de BBQ
Bas van Baaren bereidt bij de Nederlandse wijn een typisch Zeeuwse lekkernij van schelpdieren.
6 personen

Ingrediënten voor Scheermessen van de BBQ

  • 1 kg levende scheermessen
  • 2 citroenen
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode pepers (ontdaan van zaadjes)
  • 1 bosje lente ui
  • 1 bosje koriander
  • goede olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • zout /peper

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Aan de slag

  1. 1

    Maak een oliemengsel van fijngehakte knoflook, rode peper, citroenrasp en olijfolie met een snuf zout. Meng dit goed.

  2. 2

    Snij de bosui en de koriander fijn.

  3. 3

    Gril de scheermessen op de BBQ gedurende 3 minuten, of verhit de scheermessen in een ruime pan met een scheut olie, terwijl je ze door de pan beweegt.

  4. 4

    Haal de scheermessen van de BBQ en doe er een flinke lepel (of 2) van het oliemengsel bij. Doe je het in de pan, blus dan de scheermessen in de pan met de citroen en witte wijn, laat 1 minuut koken en doe er een flinke lepel (of 2) van het oliemengsel bij. 

  5. 5

    Snij de bosui in ringen en de koriander fijn. 

  6. 6

    Schud de scheermessen en het oliemengsel goed door elkaar en bestrooi met bosui en koriander.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter