Scheermessen van de BBQ
Bas van Baaren bereidt bij de Nederlandse wijn een typisch Zeeuwse lekkernij van schelpdieren.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
1 kglevende scheermessen
-
2citroenen
-
4teentjes knoflook
-
2rode pepers
-
1bosje lente ui
-
1bosje koriander
-
•olijfolie
-
1glas witte wijn
-
•peper en zout
-
Maak een oliemengsel van fijngehakte knoflook, rode peper, citroenrasp en olijfolie met een snuf zout. Meng dit goed. Snijd de bosui en de koriander fijn. Bewaar wat bosui en koriander om het gerecht mee af te werken.
-
Gril de scheermessen op de BBQ gedurende 3 minuten, of verhit de scheermessen in een ruime pan met een scheut olie, terwijl je ze door de pan beweegt.
-
Haal de scheermessen van de BBQ en doe er een flinke lepel (of 2) van het oliemengsel bij. Doe je het in de pan, blus dan de scheermessen in de pan met de citroen en witte wijn, laat 1 minuut koken en doe er een flinke lepel (of 2) van het oliemengsel bij.
-
Schud de scheermessen en het oliemengsel goed door elkaar en bestrooi met bosui en koriander.
- Eet smakelijk!