8 minuten

Hachee met rode kool

Onze chef-kok Ramon Brugman gaat voor een lekkere winterse kost. Hij maakt hachee met rode kool en gekookte aardappelen. Een traditioneel stoofgerecht! En een leuk weetje: het woord hachee is afkomstig van het Franse woord voor hakken: hacher.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Hachee
    1 kg
    riblappen
  • 5
    uien
  • 50 g
    boter
  • 2-3 el
    bloem
  • 750 ml
    runderbouillon
  • 50 ml
    azijn
  • 4
    blaadjes laurier
  • 3
    kruidnagels
  • 2 el
    bruine suiker
  • Rode kool
    1
    rode kool dun gesneden
  • 1
    ui
  • 1 el
    boter
  • 1 glas
    rode wijn
  • 1 glas
    water
  • 100 ml
    azijn
  • 1-3 el
    bruine suiker (naar eigen smaak suiker toevoegen)
  • 1 tl
    kaneel
  • 2
    laurierblaadjes
  • 4
    jeneverbessen
  • 2
    kruidnagels
  • 2 plakjes
    ontbijtkoek
  • 2
    appels
  • 1 kg
    kruimige aardappelen
  • 1 snuifje
    zout en peper
  1. Snijd de uien in grove stukken. Laat de ui stoven in een pan met een klontje boter tot ze geel kleuren.

  2. Snijd het vlees en bak het kort aan in olie in een aparte pan. Als het aangebakken is doe je het vlees in de pan bij de uien, voeg wat bloem toe voor de binding en doe dan de bouillon erbij. Doe de azijn, laurier en de kruidnagel erbij. En wat zoets: bruine suiker! Doe de deksel op de pan en laat het 2 à 3 uur stoven.

  3. Voor de rode kool snijd je de ui en zet je deze aan in een pan met de boter. Voeg de rode wijn, water, azijn, kaneel, kruidnagel, jeneverbessen en laurier aan toe en breng aan de kook. Zodra het kookt voeg je de gesneden rode kool toe en roer je dit goed om. Laat het een half uur zachtjes pruttelen.

  4. Schil de aardappelen en kook ze gaar met een beetje zout. Giet ze af en laat ze even droog stomen.

  5. Controleer de hachee na 2 uur of er nog genoeg vocht in de pan zit. Doe er anders nog een beetje water bij. Als het vlees uit elkaar valt haal je de deksel van de pan en laat je het vocht een beetje verdampen. Maak de hachee af met de bruine suiker, peper en zout.

  6. Als de rode kool een half uur geprutteld heeft voeg je de suiker, azijn en gesneden appels eraan toe. Roer dit goed door elkaar en laat het nog 20 minuten pruttelen. Doe als laatst de ontbijtkoek erop en breng het op smaak met zout en peper. Laat de deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Als het kookvocht om de rode kool blijft zitten is het goed. Anders moet je het nog even verder inkoken.

  7. Geniet van je hachee met rode kool!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets