Hartige muffins met wortelsoep

Chef-kok Sharon de Miranda kookt voor vier personen. En wie bij muffins denkt aan zoetigheid, wordt verrast. Want Sharon maakt de hartige variant, met daarbij een lekkere wortelsoep. In de muffins gaat onder andere feta kaas, courgette en oregano.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Muffins
    150 ml
    volle melk
  • 125 g
    zelfrijzend bakmeel
  • 100 g
    feta kaas
  • 1/2
    courgette
  • 50 g
    geraspte kaas
  • 2 tl
    oregano
  • peper
  • 1
    ei
  • Wortelsoep
    500 g
    wortelen
  • 1
    ui
  • 2
    tomaten
  • 3
    tenen knoflook
  • 30 g
    gember
  • 2 dl
    kokosmelk
  • 5 dl
    water
  • 1
    groentebouillon blokje
  • 1
    Spaanse peper
  • 2 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • olie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Snij de halve courgette in blokjes van ongeveer een halve centimeter en brokkel de feta kaas in stukjes. 

  3. Plaats deze ingrediënten in een mengkom en roer de melk en het ei er door heen.

  4. Roer het zelfrijzend bakmeel er goed door heen samen met de oregano en wat peper.

  5. Vul de muffinvormpjes ¾ met het beslag en bak daarna de muffins in 20 min gaar.

  6. Dan verder met de wortelsoep. Snipper het uitje, hak de teentjes knoflook fijn en fruit dit samen aan in een ruime pan met scheutje olie.

  7. Snij de wortelen in kleine stukken en voeg deze toe aan de pan.

  8. Voeg de komijn en korianderpoeder hier aan toe en voeg  wat Spaanse peper naar smaak toe.

  9. Maak de gember schoon, snij het in stukjes en voeg het toe aan de pan.

  10. Voeg als laatste het water samen met de kokosmelk en het bouillon blokje toe en laat de soep ongeveer 20 min koken. 

  11. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.