Hartige muffins met wortelsoep
Wie bij muffins denkt aan zoetigheid, wordt verrast. Chef-kok Sharon de Miranda maakt de hartige variant, met daarbij een lekkere wortelsoep. Heerlijk voor het weekend. En eet je het met kinderen? Laat dan de Spaanse peper weg!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Muffins150 mlvolle melk
-
125 gzelfrijzend bakmeel
-
100 gfetakaas
-
1/2courgette
-
50 ggeraspte kaas
-
2 tloregano
-
•peper
-
1ei
-
Wortelsoep500 gwortelen
-
1ui
-
2tomaten
-
3tenen knoflook
-
30 ggember
-
2 dlkokosmelk
-
5 dlwater
-
1groentebouillon blokje
-
1Spaanse peper
-
2 tlkomijnpoeder
-
1 tlkorianderpoeder
-
•olie
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Snijd de halve courgette in blokjes van ongeveer een halve centimeter en brokkel de fetakaas in stukjes.
-
Plaats deze ingrediënten in een mengkom en roer de melk en het ei er doorheen.
-
Roer het zelfrijzend bakmeel er door samen met de oregano en wat peper.
-
Vul de muffinvormpjes ¾ met het beslag en bak daarna de muffins in 20 min gaar.
-
Dan verder met de wortelsoep. Snipper de ui, hak de tenen knoflook fijn en fruit dit samen aan in een ruime pan met een scheut olie.
-
Snijd de wortels in kleine stukken en voeg deze toe aan de pan.
-
Voeg de komijn en korianderpoeder hier aan toe en voeg wat Spaanse peper naar smaak toe.
-
Maak de gember schoon, snijd het in stukjes en voeg het toe aan de pan.
-
Voeg als laatste het water samen met de kokosmelk en het bouillonblokje toe en laat de soep ongeveer 20 min koken.
- Eet smakelijk!