Recept: Half-gebakken plaatpizza

7 februari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 5 stemmen)
Stilstaand beeld van Half-gebakken plaatpizza
Chef-kok Ramon Brugman levert normaal gesproken geen half werk, toch heeft hij vandaag een half-gebakken plaatpizza op het menu staan. Een betaalbare maaltijd, die ook nog eens heel lekker en snel klaar is.
4 personen

Ingrediënten voor Half-gebakken plaatpizza

Deeg

  • 500 gram bloem
  • 15 gram zout
  • 300 gram lauw warm water
  • 15 gram suiker
  • 15 gram gedroogde gist

Tomatensaus

  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 1 eetl honing
  • 1 eetl gedroogde oregano

Voor bovenop

  • 2 bol mozzarella
  • 1 pakje gedroogde serranoham
  • 1 pakje salami

En naar smaak

  • zwarte olijven
  • pesto
  • rucola

Als je zelf verse pesto wil maken:

  • Bosje Basilicum
  • Twee eetlepels pijnboompitten
  • Ongeveer 30 gram parmazaanse kaas
  • Goede scheut olijfolie
  • Wat peper/zout

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor tot 180 graden.

  2. 2

    Doe alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en kneed in de machine 7 minuten tot een glad deeg. Laat het nu 20 minuten rijzen.

  3. 3

    Snij ondertussen de ui en knoflook en zet aan in een beetje olijfolie.

     

  4. 4

    Snij de tomaten en voeg toe aan de ui en knoflook. Laat 10 minuten zachtjes koken.

     

  5. 5

    Voeg de oregano toe, samen met het sap van de citroen en de honing. Roer alles goed door elkaar en laat het ongeveer 5 tot 7 minuutjes koken. Pureer de saus met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

  6. 6

    Rol het deeg uit tot een grote plak en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel hier de saus over heen en rasp er de Parmezaanse kaas overheen. Bak ongeveer 15 minuten op 180 graden.

  7. 7

    Voeg nu de topping toe naar eigen smaak. 

  8. 8

    Voor de verse pesto: voeg alle ingrediënten toe aan de keukenmachine. En mix dit tot een glad geheel. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter