Halima's pannenkoekjes met gekruide kip

Halima's kip pannenkoekjes

let op: dit is een getipt recept speciaal voor Ramadan en geen recept bereid door onze chef-koks.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Pannenkoekenbeslag
  • Kipfilet
  • Kip-/ en kerriekruiden
  • Groentenmix (paprika en prei)
  • Crème fraîche
  • Smeerkaas
  1. Maak de pannenkoeken zoals je ze het lekkerste vindt. Let op! Bak ze niet te krokant.

  2. Snij de kip in kleine blokjes en bak ze met wat groente zoals, prei en paprika. Kruid de kip zoals je het lekker vindt, maar voeg daar zeker ook wat kerrie aan toe. Wanneer de kip gebakken is, zet je het vuur uit en roer je er een lepel crème fraîche doorheen. Laat het samen in de pan afkoelen.

  3. Pak je pannenkoekjes en snijdt ze door de helft. De randjes bestrijk je met wat smeerkaas zodat het straks lekker aan elkaar plakt. Leg de vulling op een hoekje en rol de halve pannenkoek eromheen tot het een horentje is. Druk de randjes een beetje aan elkaar.

  4. Met de iftar eten Halima en haar gezin deze kip pannenkoekjes bijvoorbeeld als hapje naast een gezonde smoothie, een gekookt eitje en een lekker bordje harirasoep.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.