Halima's kip pannenkoekjes

Halima's pannenkoekjes met gekruide kip
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
14 personen
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Pannenkoekenbeslag
  • Kipfilet
  • Kip-/ en kerriekruiden
  • Groentenmix (paprika en prei)
  • Crème fraîche
  • Smeerkaas

Bereiding

  1. 1

    Maak de pannenkoeken zoals je ze het lekkerste vindt. Let op! Bak ze niet te krokant.

  2. 2

    Snij de kip in kleine blokjes en bak ze met wat groente zoals, prei en paprika. Kruid de kip zoals je het lekker vindt, maar voeg daar zeker ook wat kerrie aan toe. Wanneer de kip gebakken is, zet je het vuur uit en roer je er een lepel crème fraîche doorheen. Laat het samen in de pan afkoelen.

  3. 3

    Pak je pannenkoekjes en snijdt ze door de helft. De randjes bestrijk je met wat smeerkaas zodat het straks lekker aan elkaar plakt. Leg de vulling op een hoekje en rol de halve pannenkoek eromheen tot het een horentje is. Druk de randjes een beetje aan elkaar.

  4. 4

    Met de iftar eten Halima en haar gezin deze kip pannenkoekjes bijvoorbeeld als hapje naast een gezonde smoothie, een gekookt eitje en een lekker bordje harirasoep.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!