Hartige beignets

Vis
0-30 minuten
Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Milton Verseput proeven mousserende wijn uit eigen land. Bij Stan Beurskens in Vlijmen maakt Leon hapjes die goed smaken bij deze wijnen.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen
4
-
150 grbloem
-
1eidooier
-
3 dlbier of mousserende wijn
-
•zout
-
1citroen
-
1limoen
-
•mayonaise
-
1gekookte kreeftenstaart
-
100 grpalingfilet
-
100 grpaarse bloemkool
-
100 grvoorgekookte knolselderij
-
100 grkabeljauwfilet
-
1kropje Radicchio
Bereiding
-
1
Snij alle ingrediënten op gelijke maat. En haal de vochtige producten door het bloem.
-
2
Meng het bloem ,ei, bier en zout tot een beslag.
-
3
Verwarm een frituur voor op 180 graden.
-
4
Haal de ingrediënten door het beslag en frituur mooi goud bruin.
-
5
Laat ze uitlekken op een beetje keukenpapier.
-
6
Serveer de verschillende beignets met een glas bubbels, en wat citroen en eventueel wat mayonaise.
Eet smakelijk!