Hartige beignets
Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Milton Verseput proeven mousserende wijn uit eigen land. Bij Stan Beurskens in Vlijmen maakt Leon hapjes die goed smaken bij deze wijnen.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Beslag150 grbloem
-
1eidooier
-
3 dlbier of mousserende wijn
-
•zout
-
Afwerking1citroen
-
1limoen
-
•mayonaise
-
Groenten1gekookte kreeftenstaart
-
100 grpalingfilet
-
100 grpaarse bloemkool
-
100 grvoorgekookte knolselderij
-
100 grkabeljauwfilet
-
1kropje Radicchio
-
Snij alle ingrediënten op gelijke maat. En haal de vochtige producten door het bloem.
-
Meng het bloem ,ei, bier en zout tot een beslag.
-
Verwarm een frituur voor op 180 graden.
-
Haal de ingrediënten door het beslag en frituur mooi goud bruin.
-
Laat ze uitlekken op een beetje keukenpapier.
-
Serveer de verschillende beignets met een glas bubbels, en wat citroen en eventueel wat mayonaise.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.