Hartige beignets

chef-kok
Leon Mazairac
184recept
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
6 personen

Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Milton Verseput proeven mousserende wijn uit eigen land. Bij Stan Beurskens in Vlijmen maakt Leon hapjes die goed smaken bij deze wijnen.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Beslag
    150 gr
    bloem
  • 1
    eidooier
  • 3 dl
    bier of mousserende wijn
  • zout
  • Afwerking
    1
    citroen
  • 1
    limoen
  • mayonaise
  • Groenten
    1
    gekookte kreeftenstaart
  • 100 gr
    palingfilet
  • 100 gr
    paarse bloemkool
  • 100 gr
    voorgekookte knolselderij
  • 100 gr
    kabeljauwfilet
  • 1
    kropje Radicchio

Bereiding

  1. 1

    Snij alle ingrediënten op gelijke maat. En haal de vochtige producten door het bloem.

     

  2. 2

    Meng het bloem ,ei, bier en zout tot een beslag.
     

  3. 3

    Verwarm een frituur voor op 180 graden.

     

  4. 4

    Haal de ingrediënten door het beslag en frituur mooi goud bruin.

     

  5. 5

    Laat ze uitlekken op een beetje keukenpapier.
     

  6. 6

    Serveer de verschillende beignets met een glas bubbels, en wat citroen en eventueel wat mayonaise.

     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!