Recept: Hartige beignets

30 december 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Hartige beignets

Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Milton Verseput proeven mousserende wijn uit eigen land. Bij Stan Beurskens in Vlijmen maakt Leon hapjes die goed smaken bij deze wijnen.

4 personen

Ingrediënten voor Hartige beignets

Voor het beslag:

  • 150 gram bloem
  • 1 eidooier
  • 3 dl bier en / of  mousserende wijn
  • een snufje zout
  • eventueel voor de liefhebber een mespuntje Cayenne peper.

Voor de afwerking:

  • Citroen
  • limoensap
  • dikke mayonaise

Voor de groenten:

  • 1 gekookte kreeftenstaart
  • 100 gram palingfilet
  • 100 gram paarse bloemkool
  • 100 gram voorgekookte knolselderij
  • 100 gram kabeljauwfilet in kleine stukjes
  • 1 kropje Radicchio of roodlof

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 


 

Aan de slag

  1. 1

    Snij alle ingrediënten op gelijke maat. En haal de vochtige producten door het bloem.

     

  2. 2

    Meng het bloem ,ei, bier en zout tot een beslag.
     

  3. 3

    Verwarm een frituur voor op 180 graden.

     

  4. 4

    Haal de ingrediënten door het beslag en frituur mooi goud bruin.

     

  5. 5

    Laat ze uitlekken op een beetje keukenpapier.
     

  6. 6

    Serveer de verschillende beignets met een glas bubbels, en wat citroen en eventueel wat mayonaise.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter