Luikse wafel met vruchtencompote
Chef-kok Ramon Brugman laat je watertanden met een Luiks wafelrecept. Hij smokkelt een beetje want op deze versie van de wafel hoort eigenlijk geen slagroom of compote. Maar gelukkig voor ons lapt Ramon die regel vandaag aan zijn laars: hij laat zien hoe je er rode vruchtencompote bij maakt. Nog wat slagroom, en wat ijs... Amai!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
wafel500 gbloem
-
300 gparelsuiker
-
50 gverse gist
-
215 gboter
-
2eieren
-
150 mllauw water
-
70 gsuiker
-
•snufje zout
-
rode vruchtencompote200 gdiepvries bosvruchten
-
100 gsuiker
-
1citroen
-
1steranijs
-
1 tlzetmeel
-
Slagroom en decoratie200 mlslagroom
-
20 gsuiker
-
1bol vanille ijs
-
•verse frambozen, bramen, rode bessen, kruisbessen, blauwe bessen, enz.
-
Verder nodig•wafelijzer
-
Los de gist op in het lauwwarme water.
-
Smelt de boter.
-
Doe alle ingrediënten, behalve de parelsuiker, in een kom en kneed 7 minuten tot een glad deeg.
-
Laat 15 minuten rusten met een natte doek over de kom.
-
Voeg de parelsuiker toe en kneed dit door het deeg heen.
-
Rol een grote pil van het deeg en snij er gelijke kleine hoopjes deeg van af.
-
Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bedek ze met een vochtige doek.
-
Laat ze weer 15 minuten rijzen.
-
Bak ze bruin in een wafel ijzer.
-
Voor de compote doe je de vruchten met de suiker en de rasp van de citroen en het stukje steranijs in een pan en breng je dit aan de kook.
-
Laat even goed doorkoken een bind het geheel af met een beetje zetmeel.
-
Laat goed afkoelen.
-
Klop dan nog de slagroom met de suiker en serveer dit bij de wafels.
- Eet smakelijk!