4 minuten

Hartige bonbon met bietjes en kaas

Onze culinair expert Alain Caron maakt een hartige bonbon met kaas uit de Achterhoek.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    bieten
  • 16
    plakken belegen kaas van ca. 20 cm lang
  • 200 g
    ribeye
  • 150 g
    grof zeezout
  • 2 el
    extra vierge olijfolie
  • zout en peper
  • Voor de mosterdmayonaise
    4 el
    mayonaise
  • 2 el
    Dijon mosterd
  • 2 el
    Amora mosterd
  • Voor de garnering
    20 g
    gehakte noten (soort naar keuze)
  • wat geel van een krulsla
  • 2 tl
    appellikeur
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Benodigheden
    ring met een diameter van 10-12 cm
  • koksbrander
  1. Snijd het rundvlees fijn in de lengte zoals carpaccio. Leg het op een bord en doe er zout, peper en een beetje olijfolie overheen. Bewaar 4 stukjes apart voor de decoratie. 

  2. Neem 4 ronde bietjes. Doe ze in een kleine ovenschaal met op de boden een halve cm grof zout. Doe ze vervolgens 45 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Laat ze goed afkoelen om ze dan te pellen. 

  3. Meng dan de mayonaise met de Dijon en Amora mosterd in een kom om de mosterdmayonaise te maken

  4. Neem wat stukjes krulsla (alleen het geel) en marineer deze in wat druppels olijfolie, zout en peper én 2 theelepels appellikeur.

  5. Nu is het tijd voor het maken van de bonbon. Leg 4 plakken kaas van ongeveer 20 cm naast elkaar op een bakpapier . Leg de ring van 10-12 cm op de kaas, doe in het midden en paar stukjes vlees en dan een rond bietje. Het kan natuurlijk ook zonder vlees! 

  6. Rol vervolgens met hulp van het bakpapier de kaas om de biet. Druk het aan in je hand zodat de kaas goed rond de biet plakt. Dit herhaal je 4 keer.

  7. Leg de kaas-bietbonbons op een bord en gebruik een koksbrander om de kaas rondom iets te laten smelten. 

  8. Leg op een bord de ring in het midden en doe daarin 2 el van de zelfgemaakte mosterdmayonaise. Maak dat plat en leg de bonbon in het midden. Garneer het met wat van de gemarineerde krulsla en leg er een klein stukje carpaccio op. Maak het af met wat gehakte noten. 

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.