Recept: Uiensoep met kaasbrood

29 november 2016
Waardeer: 
(Totaal: 23 stemmen)
Stilstaand beeld van Uiensoep met kaasbrood
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle uiensoep en een zelfgemaakt kaasbrood.
4 personen

Ingrediënten voor Uiensoep met kaasbrood

Ingrediënten uiensoep

  • 1 kilo uien
  • 30 gr roomboter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 10 gr verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl rode wijn
  • 5 dl water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 bosje bosui

Ingrediënten kaasbrood

  • 1 groot oerbrood
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr peterselie
  • 50 gr gerapte kaas
  • 1 rode paprika
  • 10 gr basilicum
  • 1 bosje bieslook

 

 

Wat drinken we er bij? Smoothie van kiwi, ananassap en basilicum (voor 1 glas, 1 kiwi 200 ml ananassap en 4 blaadjes basilicum)

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. 2

    Schil de uien en snij deze in halve rondjes.

     

  3. 3

    Neem een soeppan en smelt hierin de roomboter. Vervolgens bak je de gesneden uien glazig op zacht vuur.

  4. 4

    Hak de knoflook fijn en voeg dit samen met de tijm bij de uien.  

     

  5. 5

    Voeg de tomaten puree eraan toe en bak dit al roerend ongeveer een halve minuut mee. Blus het vervolgens af met de rode wijn.

  6. 6

    Voeg het water en de bouillon blokjes eraan toe en laat dit ongeveer 10 min koken. 

  7. 7

    Snij ondertussen de bosui en hak de peterselie fijn. Als de soep klaar is voeg je de peterselie en de bosui er aan toe.
     

  8. 8

    Snij het brood schuin in maar niet helemaal doorsnijden zodat het brood nog heel blijft vervolgens snij je het brood kruislings in, ook niet helemaal door. 

  9. 9

    Doe de olijfolie in een maatbeker en blender met een staafmixer de knoflook, peterselie en de kaas in fijn. Verdeel dit mengsel in het brood. 

  10. 10

    Snij de paprika in kleine blokjes  en verdeel deze in het brood. Druk er wat basilicum blaadjes in en bak het brood vervolgens 10 min af.

     

  11. 11

    Als laatst snij de bieslook fijn en strooi je deze over het brood heen.

     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter