Uiensoep met kaasbrood
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle uiensoep en een zelfgemaakt kaasbrood.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Uiensoep1 kguien
-
30 grroomboter
-
2 eltomatenpuree
-
10 grverse tijm
-
1teentje knoflook
-
4 dlrode wijn
-
5 dlwater
-
2blokjes groentebouillon
-
1bosje verse peterselie
-
1bosje bosui
-
Kaasbrood1oerbrood
-
1 dlolijfolie
-
1teentje knoflook
-
20 grpeterselie
-
50 grgeraspte kaas
-
1rode paprika
-
10 grbasilicum
-
1bosje bieslook
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Schil de uien en snij deze in halve rondjes.
-
Neem een soeppan en smelt hierin de roomboter. Vervolgens bak je de gesneden uien glazig op zacht vuur.
-
Hak de knoflook fijn en voeg dit samen met de tijm bij de uien.
-
Voeg de tomaten puree eraan toe en bak dit al roerend ongeveer een halve minuut mee. Blus het vervolgens af met de rode wijn.
-
Voeg het water en de bouillon blokjes eraan toe en laat dit ongeveer 10 min koken.
-
Snij ondertussen de bosui en hak de peterselie fijn. Als de soep klaar is voeg je de peterselie en de bosui er aan toe.
-
Snij het brood schuin in maar niet helemaal doorsnijden zodat het brood nog heel blijft. Vervolgens snij je het brood kruislings in, ook niet helemaal door.
-
Doe de olijfolie in een maatbeker en blender met een staafmixer de knoflook, peterselie en de kaas fijn. Verdeel dit mengsel in het brood.
-
Snij de paprika in kleine blokjes en verdeel deze in het brood. Druk er wat basilicum blaadjes in en bak het brood vervolgens 10 min af.
-
Als laatste snij je de bieslook fijn en strooi je deze over het brood heen.
- Eet smakelijk!