Recept: Hazelnootschuimgebak

30 maart 2016
Waardeer: 
(Totaal: 28 stemmen)
Stilstaand beeld van Hazelnootschuimgebak

Chef-kok Ramon Brugman leeft zich uit op patisserie: hij maakt hazelnootschuimgebak.

4 personen

Ingrediënten voor Hazelnootschuimgebak

Schuimplakjes
120 gr eiwit
120 gr suiker 1
120 gr hazelnoten
240 gr suiker 2

Mokka crème
250 gr boter
125 gr poedersuiker
375 gr crème patissier

Crème patissier
250 ml melk
90 gr eidooier
60 gr suiker
20 gr bloem
1 vanille stok

Mokka
200 ml water
2 eetlepels oploskoffie
50 gr suiker
½ borrel rum

Chocolade hazelnoten
½ reep chocolade
12 stuks hazelnoten
50 gr suiker

Overige
Hazelnootkrokant

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

 1. 1

  Maak het schuim. Rooster de hazelnoten 6 minuten in een oven van 150 graden. Snij deze fijn en meng het met suiker 2.
   

 2. 2

  Klop het eiwit met de suiker 1 tot een stijve massa. Spatel hier de noten met suiker 2 doorheen. Doe dit in een spuitzak en spuit er rondjes van op een bakpapier op een bakplaat. Bak deze 30 minuten op 150 graden.

 3. 3

  • Maak de crème. Kook de crème patissier. Breng de melk samen met de helft van de suiker aan de kook. Doe de overige ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar. Giet de kokende melk in de kom terwijl je goed roert. Doe alles terug in de pan en laat het een keer goed koken. Giet de crème op een schaal en dek deze af met plastic.
   

 4. 4

  Maak de mokka. Breng het water, de oploskoffie, de suiker en de rum aan de kook en kook het net zo lang dat er 1/3 van over is.
   

 5. 5

  Maak de mokkacrème. Roer de boter glad met de poedersuiker en voeg hier de afgekoelde crème patissier en de mokka aan toe. Klop dit net zo lang totdat het een smeuïge massa is.
   

 6. 6

  Maak de chocoladenootjes. Rooster de hazelnootjes op 150 graden ongeveer 6 minuten. Smelt de chocolade en roer deze door de afgekoelde hazelnoten heen. Doe dan de suiker er bij in en roer kort door elkaar. Laat dit hard worden.
   

 7. 7

  Bouw het gebakje op. Spuit een rozet crème op een plakje schuim en doe daar een ander plakje schuim bovenop. Strijk de zijkanten aan met crème en rol deze door de hazelnoot krokant. Spuit de boven kant decoratief op en versier ze met de hazelnootjes.
   

Eet smakelijk!