Het recept van verse hop

chef-kok
Leon Mazairac
packshot leon
3 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
25 personen
In de voormalige gevangeniskolonie Veenhuizen bezoekt chef-kok Leon Mazairac de lokale bierbrouwer. Sinds een paar jaar verbouwt de brouwerij van medeoprichter Henk Timmerman haar eigen biologische hop voor de authentieke speciaalbieren. Leon gaat kijken bij de oogst van de hop en brouwt met brouwmeester Bert Calkhoven een mooi biertje met verse hop van Hollandse bodem.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediƫnten

Aantal personen
4
  • 2
    little gem sla
  • 20
    cantharellen
  • 1
    sjalot
  • 1 el
    honing
  • 1 dl
    bier van brouwerij Maallust
  • 2 plakjes
    gedroogd vlees (Nagelholt of Bresaola)
  • Een beetje olie
  • Een beetje citroensap

Bereiding

  1. 1

    Bak de kropsla (kort aan een zijde)

  2. 2

    Doe in de pan daarna een beetje olie en een gesnipperde sjalot.

  3. 3

    Bak de cantharellen. Blus af met een beetje bier, honing en citroensap. Laat een beetje afkoelen.

  4. 4

    Dresseer de paddenstoelen op de sla.

  5. 5

    Werk af met wat dun gesneden of geraspt droogvlees.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!