Hollands tartaar
Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd: tartaar van gezouten haring.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Haring2stuks gezouten haring
-
1/2rode ui
-
1/4bosje peterselie
-
Salade van rode biet2stuks gekookte bieten
-
1Granny Smith
-
2 elvinaigrette
-
•zout/peper
-
Garnering•bietenblad
-
•frisée
-
Vinaigrette100 mlazijn
-
300 mlolie
-
1 tlmosterd
-
1 tlhoning
-
•zout/peper
-
Mierikswortelcreme1 elgeraspte mierikswortel
-
150 mlcrème fraîche
-
•zout/peper
-
1meiknol
-
1snee brood
-
•beetje boter
-
Snij de haring en rode ui in kleine blokjes. Hak de peterselie. Meng alles met een klein beetje olijfolie.
-
Maak de vinaigrette. Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een kommetje. Roer terwijl je de olie toevoegt.
-
Snij de appel en de rode biet in blokjes. Meng met de twee eetlepels vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
-
Maak de mierikswortelcrème. Rasp de mierikswortel en doe dit in een kommetje. Klop de crème fraîche luchtig, net zoals je doet bij slagroom.
-
Meng de slagroom door de mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.
-
Maak het bord op, garneer met het bietenblad en frisée.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.