Hollands tartaar

chef-kok
Ramon Brugman
Tartaar van haring
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
5 personen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd: tartaar van gezouten haring.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Haring
    2
    stuks gezouten haring
  • 1/2
    rode ui
  • 1/4
    bosje peterselie
  • Salade van rode biet
    2
    stuks gekookte bieten
  • 1
    Granny Smith
  • 2 el
    vinaigrette
  • zout/peper
  • Garnering
    bietenblad
  • frisée
  • Vinaigrette
    100 ml
    azijn
  • 300 ml
    olie
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 tl
    honing
  • zout/peper
  • Mierikswortelcreme
    1 el
    geraspte mierikswortel
  • 150 ml
    crème fraîche
  • zout/peper
  • 1
    meiknol
  • 1
    snee brood
  • beetje boter
  1. 1

    Snij de haring en rode ui in kleine blokjes. Hak de peterselie. Meng alles met een klein beetje olijfolie.

  2. 2

    Maak de vinaigrette. Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een kommetje. Roer terwijl je de olie toevoegt.
     

  3. 3

    Snij de appel en de rode biet in blokjes. Meng met de twee eetlepels vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
     

  4. 4

    Maak de mierikswortelcrème. Rasp de mierikswortel en doe dit in een kommetje. Klop de crème fraîche luchtig, net zoals je doet bij slagroom.
     

  5. 5

    Meng de slagroom door de mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.
     

  6. 6

    Maak het bord op, garneer met het bietenblad en frisée.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!