Recept: Hollands tartaar

2 mei 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Hollands tartaar
Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd: tartaar van gezouten haring.
4 personen

Ingrediënten voor Hollands tartaar

Haring

  • 2 stuks gezouten haring
  • ½ rode ui
  • ¼ bosje peterselie

Salade van rode biet

  • 2 stuks gekookte bieten
  • 1 stuks Granny Smith appel
  • 2 eetlepel vinaigrette
  • Zout / peper]

Garnering: 

  • bietenblad
  • frisée

Vinaigrette

  • 100 ml azijn
  • 300 ml olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Zout / peper

Mierikswortelcrème

  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel
  • 150 ml crème fraîche
  • Zout / peper
  • 1 meiknol
  • 1 snee brood
  • Beetje boter
  • Zout / peper

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Snij de haring en rode ui in kleine blokjes. Hak de peterselie. Meng alles met een klein beetje olijfolie.

  2. 2

    Maak de vinaigrette. Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een kommetje. Roer terwijl je de olie toevoegt.
     

  3. 3

    Snij de appel en de rode biet in blokjes. Meng met de twee eetlepels vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
     

  4. 4

    Maak de mierikswortelcrème. Rasp de mierikswortel en doe dit in een kommetje. Klop de crème fraîche luchtig, net zoals je doet bij slagroom.
     

  5. 5

    Meng de slagroom door de mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.
     

  6. 6

    Maak het bord op, garneer met het bietenblad en frisée.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter