8 minuten

Honing geglaceerde varkensribbetjes

Ramon maakt heerlijke honing geglaceerde varkensribbetjes met cajun aardappeltjes en een wortelsalade.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • Varkensribbetjes
    1200 gr
    2 racks spareribs
  • 120 ml
    honing
  • 4
    tenen knoflook
  • 100 ml
    oestersaus
  • 1 tl
    paprikapoeder
  • 1 tl
    gemberpoeder
  • 1,5
    citroen (sap)
  • 100 ml
    honing
  • 1/2 tl
    gedroogde tijm
  • zout en peper
  • Cajun aardappels
    1 kg
    vastkokende aardappelen
  • 2 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1 tl
    uienpoeder
  • 1 tl
    cayennepeper
  • 1 tl
    gedroogde tijm
  • 1 tl
    zwarte peper
  • 2 tl
    zout
  • olijfolie
  • wortel salade
    400 gr
    wortelslierten
  • 1
    citroen
  • 1
    sinaasappel
  • 1/2 tl
    gladde mosterd
  • 1 tl
    honing
  • zout
  1. Snij de ribben in vier stukken.

  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade en smeer de ribben er mee in. Leg ze in een ovenschaal en dek dit af met aluminiumfolie.  

  3. Zet de ribben in een voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 2 a 2,5 uur.

  4. Snij de aardappelen in stukken en kook ze net aan gaar in een pan met water en een klein beetje zout. Laat de aardappelen goed afkoelen.

  5. Meng de cajunkruiden (gerookte paprikapoeder, uienpoeder, cayennepeper, gedroogde tijm, zwarte peper en zout) door elkaar. Strooi ongeveer 2 eetlepels van dit mengsel over de afgekoelde aardappelen en met dit samen met wat olijfolie. Bak de aardappelen vervolgens in een oven van 190 graden voor ongeveer 30 minuten.

  6. Voor de wortelsalade knijp je de citroen uit in een kom en rasp wat van de schil van de sinaasappel er overheen. Meng dit met de honing en de mosterd en voeg wat zout toe naar smaak. Meng dit met de wortel.

  7. Om de ribben te glaceren meng je 100 ml honing met ½ theelepel gedroogde tijm en sap van een halve citroen. Maak die op smaak met wat zout en peper en smeer hier de ribben mee in. Zet ze vervolgens nog even terug in de oven (190 graden) voor 20 minuten.

  8. Serveer de geglaceerde varkensribben met de wortelsalade en de aardappelen.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.