Honing geglaceerde varkensribbetjes
Recept
Ingrediënten
-
Varkensribbetjes1200 gr2 racks spareribs
-
120 mlhoning
-
4tenen knoflook
-
100 mloestersaus
-
1 tlpaprikapoeder
-
1 tlgemberpoeder
-
1,5citroen (sap)
-
100 mlhoning
-
1/2 tlgedroogde tijm
-
•zout en peper
-
Cajun aardappels1 kgvastkokende aardappelen
-
2 tlgerookte paprikapoeder
-
1 tluienpoeder
-
1 tlcayennepeper
-
1 tlgedroogde tijm
-
1 tlzwarte peper
-
2 tlzout
-
•olijfolie
-
wortel salade400 grwortelslierten
-
1citroen
-
1sinaasappel
-
1/2 tlgladde mosterd
-
1 tlhoning
-
•zout
-
Snij de ribben in vier stukken.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade en smeer de ribben er mee in. Leg ze in een ovenschaal en dek dit af met aluminiumfolie.
-
Zet de ribben in een voorverwarmde oven op 160 graden voor ongeveer 2 a 2,5 uur.
-
Snij de aardappelen in stukken en kook ze net aan gaar in een pan met water en een klein beetje zout. Laat de aardappelen goed afkoelen.
-
Meng de cajunkruiden (gerookte paprikapoeder, uienpoeder, cayennepeper, gedroogde tijm, zwarte peper en zout) door elkaar. Strooi ongeveer 2 eetlepels van dit mengsel over de afgekoelde aardappelen en met dit samen met wat olijfolie. Bak de aardappelen vervolgens in een oven van 190 graden voor ongeveer 30 minuten.
-
Voor de wortelsalade knijp je de citroen uit in een kom en rasp wat van de schil van de sinaasappel er overheen. Meng dit met de honing en de mosterd en voeg wat zout toe naar smaak. Meng dit met de wortel.
-
Om de ribben te glaceren meng je 100 ml honing met ½ theelepel gedroogde tijm en sap van een halve citroen. Maak die op smaak met wat zout en peper en smeer hier de ribben mee in. Zet ze vervolgens nog even terug in de oven (190 graden) voor 20 minuten.
-
Serveer de geglaceerde varkensribben met de wortelsalade en de aardappelen.
- Eet smakelijk!