Recept
Ingrediƫnten
-
Harde wenerdeeg100 gsuiker
-
200 gboter
-
300 gbloem
-
1ei
-
Frangipane125 gamandelspijs
-
30 gboter
-
50 gsuiker
-
2eieren
-
25 gbloem
-
Noten95 gamandelen
-
50 gpistache noten
-
65 gwalnoten
-
95 ghazelnoten
-
Vulling175 gsuiker
-
130 mlhoning
-
75 mlwater
-
120 mlslagroom
-
70 gboter
-
50 gpure chocolade
-
Voor het harde wenerdeeg:
Meng de suiker met de boter en voeg daarna het ei toe. Als laatst de bloem erbij en kneedt zo kort mogelijk tot een bal deeg. Laat deze 1 uur opstijven in de koelkast. Rol hem daarna uit en bekleedt daarmee een met boter ingesmeerde taartvorm. -
Voor de frangipane:
Meng de spijs met de boter en de suiker. Voeg eerst 1 ei toe en schraap de randen van de kom af. Blijf kloppen met de mixer. Voeg dan het andere ei toe en doe hetzelfde. Draai het tot het luchtig wordt en het er wit uit gaat zien. Doe als laats de bloem erbij en meng kort. Spuit de vulling onder in de taartbodem en bak de bodem ongeveer 18 tot 25 minuten op 170 graden. Laat afkoelen. -
Voor de noten:
Rooster de noten allemaal in een oven op 180 graden ongeveer 8 tot 12 minuten.
Laat ze afkoelen. -
Voor de vulling:
Doe de suiker, honing en water in een pan met een dikke bodem. Kook tot het een mooi gekleurde karamel is. Niet roeren in de pan, want dan mislukt het. Als de karamel de juiste kleur heeft, voeg je de slagroom toe en vervolgens kook je de karamel 2 minuten in. Dan haal je het van het vuur af en voeg je de boter toe. Roer glad. Als laatste roer je de fijn gesneden pure chocolade en noten door de karamel en verdeel dit mengsel op de taartbodem. Laat goed afkoelen. Snijd kleine puntjes, want de taart is machtig. - Eet smakelijk!