Hopscheuten met gepocheerd eitje
Chef-kok Léon Mazairac en sommelier Milton Verseput leren alles over de duurste groente ter wereld: hopscheuten! Daar moet natuurlijk een mooi gerecht mee worden gemaakt, én wat lekkers bij worden gedronken.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 ghoppescheuten
-
2sneetjes witbrood
-
•Daslook olie
-
4hele verse eitjes
-
•wat verse daslook
-
1 dlazijn
-
•wat fleur de sel
-
1/2 dlPoperings hommelbier
-
3 elmayonaise
-
•een halve citroen
-
1 tlmoutpoeder
-
Maak de hopscheuten nog daar waar nodig een beetje schoon.
-
Steek het brood uit met een ronde steker. Besprenkel met wat daslookolie en bak ze kort in de pan krokant.
-
Breek de eitjes in een kopje en zorg dat de dooier heel blijft.
-
kook water met de azijn en breng zachtjes aan de kook (kleine belletjes). Maak een draaikolkje en laat voorzichtig het eitje zakken en pocheer zacht gaar.
-
Meng de mayonaise met een halve theelepel moutpoeder op smaak.
-
Breng een pan met water aan de kook met wat melk en een klein beetje citroensap en zout.
-
Blancheer heel kort de hopscheutjes. (mooi beetgaar).
-
Dresseer de eitjes op het toast met wat mayonaise dunne reepjes daslook en natuurlijk de hopscheutjes.
- Eet smakelijk!