Hopscheuten met gepocheerd eitje

Chef-kok Léon Mazairac en sommelier Milton Verseput leren alles over de duurste groente ter wereld: hopscheuten! Daar moet natuurlijk een mooi gerecht mee worden gemaakt, én wat lekkers bij worden gedronken.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 200 g
    hoppescheuten
  • 2
    sneetjes witbrood
  • Daslook olie
  • 4
    hele verse eitjes
  • wat verse daslook
  • 1 dl
    azijn
  • wat fleur de sel
  • 1/2 dl
    Poperings hommelbier
  • 3 el
    mayonaise
  • een halve citroen
  • 1 tl
    moutpoeder
  1. Maak de hopscheuten nog daar waar nodig een beetje schoon.

     

  2. Steek het brood uit met een ronde steker. Besprenkel met wat daslookolie en bak ze kort in de pan krokant.
     

  3. Breek de eitjes in een kopje en zorg dat de dooier heel blijft.

     

  4. kook water met de azijn en breng zachtjes aan de kook (kleine belletjes). Maak een draaikolkje en laat voorzichtig het eitje zakken en pocheer zacht gaar.

     

  5. Meng de mayonaise met een halve theelepel moutpoeder op smaak.

     

  6. Breng een pan met water aan de kook met wat melk en een klein beetje citroensap en zout.
     

  7. Blancheer heel kort de hopscheutjes. (mooi beetgaar).

     

  8. Dresseer de eitjes op het toast met wat mayonaise dunne reepjes daslook en natuurlijk de hopscheutjes.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.