Hutspot ovenschotel

168eten
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
124 personen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare hutspot, maar dan haar eigen versie: als ovenschotel. Ook maakt ze een heerlijke ijskoffie met kaneel. Deze vind je hier: bit.ly/ijskoffiekaneel

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1 kg
    kruimige aardappels
  • 500 gr
    winterpeen
  • 400 gr
    uien
  • 1
    teentje knoflook
  • 30 gr
    roomboter
  • olijfolie
  • 125 ml
    crème fraîche
  • 1 el
    grove mosterd
  • peper en zout
  • 10 gr
    paneermeel
  • 300 gr
    rundergehakt
  • 1
    gele paprika
  • 2
    tomaten
  • 100 gr
    champignons
  • 1 tl
    nootmuskaat
  • 1 tl
    gedroogde oregano
  • 1
    appel

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. 2

    Begin met het maken van de hutspot. Schil en was hiervoor de aardappels en wortels.

  3. 3

    Snij de aardappels klein en de wortels kleiner dan de aardappel. Kook de aardappels en wortels gaar in een grote pan met water en zout.
     

  4. 4

    Ondertussen smelt je op een laag vuurtje de roomboter.

     

  5. 5

    Snipper de uitjes en voeg deze toe in de pan met het roomboter bak het op een laag vuurtje zodat het kan karamelliseren. 

  6. 6

    Als de aardappels en wortels gaar zijn giet je het af en stamp je ze fijn met een scheutje olijfolie, crème fraîche en mosterd. 

  7. 7

    Als laatste roer je er de gekarameliseerde uitjes, mosterd en wat peper en zout aan toe en de hutspot is klaar.

  8. 8

    Rul het gehakt  in een koekenpan bruin. Tijdens het bakken van het gehakt voeg je er de nootmuskaat en oregano aan toe.


     

  9. 9

    Snij de paprika, tomaten en de appel in blokjes van ongeveer ½ centimeter, snij de champignons in plakjes en bak dit 1 a 2 minuten mee.

     

  10. 10

    Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en schep er het gehakt mengsel in met daarop de hutspot. 

  11. 11

    Strooi er wat paneermeel over en bak deze ovenschotel in ongeveer 25 min af in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!