Recept: Hutspot ovenschotel

8 december 2016
Waardeer: 
(Totaal: 3 stemmen)
Stilstaand beeld van Hutspot ovenschotel
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare hutspot, maar dan haar eigen versie: als ovenschotel. Ook maakt ze een heerlijke ijskoffie met kaneel. Deze vind je hier: bit.ly/ijskoffiekaneel
4 personen

Ingrediënten voor Hutspot ovenschotel

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 500 gr winterpeen wortels
  • 400 gr uien
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gr roomboter
  • Olijfolie
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • Zout/peper
  • 10 gr paneermeel
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 100 gr champignons
  • 1 theelepels nootmuskaat
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 appel


 

Wat drinken we erbij? IJskoffie met kaneel (per persoon 1 kopje koude koffie, 2 bolletjes kaneelijs. Mix dit met eventueel wat suiker in een blender en bij het uitserveren een toef slagroom met wat kaneel erop)

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. 2

    Begin met het maken van de hutspot. Schil en was hiervoor de aardappels en wortels.

  3. 3

    Snij de aardappels klein en de wortels kleiner dan de aardappel. Kook de aardappels en wortels gaar in een grote pan met water en zout.
     

  4. 4

    Ondertussen smelt je op een laag vuurtje de roomboter.

     

  5. 5

    Snipper de uitjes en voeg deze toe in de pan met het roomboter bak het op een laag vuurtje zodat het kan karamelliseren. 

  6. 6

    Als de aardappels en wortels gaar zijn giet je het af en stamp je ze fijn met een scheutje olijfolie, crème fraîche en mosterd. 

  7. 7

    Als laatste roer je er de gekarameliseerde uitjes, mosterd en wat peper en zout aan toe en de hutspot is klaar.

  8. 8

    Rul het gehakt  in een koekenpan bruin. Tijdens het bakken van het gehakt voeg je er de nootmuskaat en oregano aan toe.


     

  9. 9

    Snij de paprika, tomaten en de appel in blokjes van ongeveer ½ centimeter, snij de champignons in plakjes en bak dit 1 a 2 minuten mee.

     

  10. 10

    Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en schep er het gehakt mengsel in met daarop de hutspot. 

  11. 11

    Strooi er wat paneermeel over en bak deze ovenschotel in ongeveer 25 min af in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter