Hutspot met feta, geraspte kaas en gevulde courgette uit de oven
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de gevulde courgette2courgettes
-
1rode ui
-
1tomaat
-
2tenen knoflook
-
1Spaanse peper
-
4 elpaneermeel
-
250 gfeta
-
250 ggeraspte kaas
-
1bosje dille
-
•olie
-
Voor de hutspot750 gkruimige aardappels
-
500 gpaarse wortelen
-
400 guien
-
1teentje knoflook
-
30 groomboter
-
125 mlcrème fraîche
-
Benodigdheden•Ovenschaal
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een eetlepel. Laat een halve cm vruchtvlees aan de rand zitten. Snijd het losgesneden vruchtvlees fijn.
-
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een koekenpan met een scheutje olie. Voeg het fijngesneden vruchtvlees toe en roerbak dit ongeveer 2 min. Verwijder de pan van het vuur en verkruimel de fetakaas erdoor, met wat vers gesneden dille. Snijd de tomaat in blokjes en hak het Spaanse pepertje fijn en voeg toe.
-
Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en vul ze met het courgettemengsel. Bestrooi de halve courgettes met de geraspte kaas. Bak ze in ongeveer 20 min gaar en goudbruin.
-
Ga verder met het maken van de hutspot. Snijd de aardappelen klein en de wortels kleiner dan de aardappel. Kook de aardappels en wortels gaar in een grote pan met water en zout.
-
Ondertussen smelt je op een laag vuurtje de roomboter. Snipper de uitjes en voeg deze toe in de pan met roomboter en bak het op een laag vuurtje, zodat het kan karamelliseren.
-
Als de aardappels en wortels gaar zijn, giet je het af en stamp je het fijn met de crème fraîche. Als laatste roer je er de gekaramelliseerde uitjes en wat peper en zout aan toe. De hutspot is klaar!
- Eet smakelijk!