7 minuten

Hutspot met feta, geraspte kaas en gevulde courgette uit de oven

Chef-kok Sharon de Miranda maakt vandaag een met kaas gevulde courgette uit de oven. Ze serveert het met een hutspot van paarse wortelen. Kleurrijk en lekker!
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de gevulde courgette
    2
    courgettes
  • 1
    rode ui
  • 1
    tomaat
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    Spaanse peper
  • 4 el
    paneermeel
  • 250 g
    feta
  • 250 g
    geraspte kaas
  • 1
    bosje dille
  • olie
  • Voor de hutspot
    750 g
    kruimige aardappels
  • 500 g
    paarse wortelen
  • 400 g
    uien
  • 1
    teentje knoflook
  • 30 g
    roomboter
  • 125 ml
    crème fraîche
  • Benodigdheden
    Ovenschaal
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een eetlepel. Laat een halve cm vruchtvlees aan de rand zitten. Snijd het losgesneden vruchtvlees fijn.

  2. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een koekenpan met een scheutje olie. Voeg het fijngesneden vruchtvlees toe en roerbak dit ongeveer 2 min. Verwijder de pan van het vuur en verkruimel de fetakaas erdoor, met wat vers gesneden dille. Snijd de tomaat in blokjes en hak het Spaanse pepertje fijn en voeg toe. 

  3. Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en vul ze met het courgettemengsel. Bestrooi de halve courgettes met de geraspte kaas. Bak ze in ongeveer 20 min gaar en goudbruin. 

  4. Ga verder met het maken van de hutspot. Snijd de aardappelen klein en de wortels kleiner dan de aardappel. Kook de aardappels en wortels gaar in een grote pan met water en zout.

  5. Ondertussen smelt je op een laag vuurtje de roomboter. Snipper de uitjes en voeg deze toe in de pan met roomboter en bak het op een laag vuurtje, zodat het kan karamelliseren.

  6. Als de aardappels en wortels gaar zijn, giet je het af en stamp je het fijn met de crème fraîche. Als laatste roer je er de gekaramelliseerde uitjes en wat peper en zout aan toe. De hutspot is klaar!

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.