8 minuten

Hartige taart met broccoli en ham

Als patissier weet onze chef Ramon als geen ander hoe je taarten bakt en daar horen ook hartige taarten bij. Zo maakt hij vandaag een verrukkelijke quiche met broccoli en ham. Lekker met een frisse, groene salade erbij.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor het deeg
    300 g
    bloem
  • 150 g
    boter
  • 1
    ei
  • 2 g
    zout
  • 3 el
    water
  • paneermeel
  • benodigdheden
    taartvorm (met een diameter van 24 cm)
  • kom
  • Voor de vulling
    2
    stronken broccoli
  • 200 g
    ham (dikke plakken van de slager)
  • 20 g
    paneermeel
  • 4
    eieren
  • 160 ml
    room
  • 160 ml
    crème fraîche
  • 5 g
    zout
  • peper uit molen
  • 100 g
    geraspte kaas
  • Voor de frisse salade
    85 g
    rucola
  • 1
    citroen
  • 1 tl
    mosterd
  • 1 tl
    honing
  • 100 ml
    olijfolie
  1. Meng de bloem samen met de boter. Kneed dit eerst even goed samen. Als de boter in fijne stukjes verdeeld is over de bloem voeg je het ei toe met de zout en 3 eetlepels water. Kneed dit rustig tot dat het deeg wordt.

  2. Snijd de broccoli in stukjes. Zorg er voor dat de roosjes allemaal even groot zijn. Je kunt de stam ook in kleine stukjes snijden hier zit evenveel broccoli smaak aan.

  3. Maak een plat stuk van het deeg en dek het af. Laat het deeg 20 minuten in de koelkast opstijven. Als het water voor de broccoli kookt breng je het water op smaak met zout. Kook de broccoli ongeveer 4 minuten en giet deze daarna af.

  4. Als het deeg lang genoeg heeft gerust rol je het uit. Smeer de zijkanten van de taartvorm in met boter. Leg het deeg op de taartvorm. Til het deeg op aan de randjes en duw deze aan tegen de bodem zodat alle zijkanten bedekt zijn. Rol met de deegroller het overtollige deeg er af.

  5. Snijd de ham in blokjes. Strooi wat paneermeel op de bodem van het deeg. Vul de taart alvast met de broccoli en af en toe een handje ham. Duw de vulling niet aan.

  6. Tik de eieren in een kom en klop ze los. Voeg de room en de crème fraîche toe en roer het glad. Breng het op smaak met wat peper en zout. Giet voorzichtig de vulling in de taart. Werk het af met wat geraspte kaas. Bak de taart af op 180 graden voor ongeveer 40-60 minuten, afhankelijk van de dikte van de bodem.

  7. Voor de salade meng je citroensap met mosterd, honing, olijfolie. Haal de rucola door de dressing heen en serveer dit op een bord. Haal de taart uit de oven. 

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.