3 minuten

Hutspot van paarse peen en zoetzure uien

Hutspot, maar dan paars! Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt hutspot met worst, gekarameliseerde uitjes en paarse peen, een wortelsoort die naast de opmerkelijke kleur ook een bijzondere nootachtige smaak heeft. Ga jij dit proberen?

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 kg
    kruimige aardappels
  • 500 gr
    paarse peen
  • 200 gr
    ui
  • 100 gr
    roomboter
  • 125 ml
    kookroom
  • 8
    worstjes naar keuze
  • 1 handje
    platte peterselie
  1. Smelt de helft van de boter in een pan. Snijd de uien en voeg ze toe aan de pan. Bak op laag vuur tot ze gekarameliseerd zijn.

  2. Schil en was de aardappels en paarse peen. Snijd ze in kleine stukken.

  3. Kook de aardappelen en de peen in ongeveer 15 minuten gaar in een grote pan met water en zout.

  4. Bak de worstjes in de overige boter in een aparte pan. Hak ondertussen de peterselie fijn. 

  5. Als de aardappels en penen gaar zijn, giet je ze af en stamp ze fijn. Voeg beetje bij beetje de kookroom toe.

  6. Roer de gekarameliseerde ui en de peterselie door de hutspot heen. Serveer met de worstjes. Eet smakelijk!

  7. Geniet van je hutspot!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda