Hutspot van paarse peen en zoetzure uien
Hutspot, maar dan paars! Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt hutspot met worst, gekarameliseerde uitjes en paarse peen, een wortelsoort die naast de opmerkelijke kleur ook een bijzondere nootachtige smaak heeft. Ga jij dit proberen?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kgkruimige aardappels
-
500 grpaarse peen
-
200 grui
-
100 grroomboter
-
125 mlkookroom
-
8worstjes naar keuze
-
1 handjeplatte peterselie
-
Smelt de helft van de boter in een pan. Snijd de uien en voeg ze toe aan de pan. Bak op laag vuur tot ze gekarameliseerd zijn.
-
Schil en was de aardappels en paarse peen. Snijd ze in kleine stukken.
-
Kook de aardappelen en de peen in ongeveer 15 minuten gaar in een grote pan met water en zout.
-
Bak de worstjes in de overige boter in een aparte pan. Hak ondertussen de peterselie fijn.
-
Als de aardappels en penen gaar zijn, giet je ze af en stamp ze fijn. Voeg beetje bij beetje de kookroom toe.
-
Roer de gekarameliseerde ui en de peterselie door de hutspot heen. Serveer met de worstjes. Eet smakelijk!
- Geniet van je hutspot!