Surinaamse zuurkool met kip, aardappelen, spekjes en rookworst
Onze chef-kok Sharon maakt Surinaamse zuurkool met kip, aardappelen, spekjes en rookworst.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 8-
500 grvoorgekookte zuurkool
-
1ui
-
1tomaat
-
2teentjes knoflook
-
500 grkippenboutjes
-
150 grspekblokjes
-
1rookworst
-
4pimentkorrels
-
2salaamblaadjes
-
500 grvastkokende aardappelen
-
3 eltomatenpuree
-
1madame Jeanette
-
1bosje selderij
-
1 tlkorianderpoeder
-
1 tlkomijnpoeder
-
1 tlnootmuskaat
-
3 dlwater
-
•zout
-
•rijst
-
Bak in een grote pan de spekblokjes goudbruin. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Bak dit alles ook mee met de spekblokjes.
-
Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg dit ook toe aan het mengsel. Was de kippenpootjes en bak deze mee.
-
Voeg de korianderpoeder, komijnpoeder en de nootmuskaat eraan toe en roer dit goed door.
-
Schil en was de aardappelen en snij deze door vieren.
-
Voeg de tomatenpuree toe en roer het even door de pan om te ontzuren. De rookworst mag er dan bij. Voeg de aardappels en de zuurkool toe. Dan het water, de piment korrels, de Salaam blaadjes en de madame Jeanette er bovenop. Laat het zo'n 10 min koken.
-
Zet het vuur zachter en laat dit nu 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Schep het regelmatig even goed om. Als het te droog is voeg dan wat water toe.
-
Doe wat water in de pan samen met de rijst. Zet de pan zonder deksel op hoog vuur en zodra het water begint te koken draai je het vuur naar de laagste stand en doe je de deksel op de pan. Laat dit nog 12 minuten zachtjes koken op laag vuur. Zet vervolgens het vuur uit en laat de rijst nog 10 minuten staan met deksel op de pan. Roer de rijst eventueel los met een vork.
- Geniet van de Surinaamse zuurkool!