
Indiase curry van aardappel en spinazie met verse pannenkoekjes
Chef-kok Ramon Brugman maakt heerlijke curry van aardappel en spinazie (saag aloo) met zelfgemaakte ghee (geklaarde boter), vers gebakken Indiase pannenkoekjes en een yoghurt-munt saus.
Recept
Ingrediënten
-
Voor de vers gebakken pannenkoekjes (dosa's)60 grkikkererwtenmeel
-
75 grrijstebloem
-
125 grbloem
-
1/2 tlbaksoda
-
1/2 tlgemalen komijn
-
400 mlkarnemelk
-
Geklaarde boter (ghee):250 gr1 pakje boter
-
Voor de curry van aardappel en spinazie:4middelgrote aardappel
-
2tomaten
-
1ui
-
3tenen knoflook
-
1Padrón peper
-
1citroen
-
200 grNieuw-Zeelandse of gewone spinazie
-
Specerijen:1/2 tlkomijnzaad
-
1/2 tlkorianderzaad
-
1/2 tlfenegriekzaad
-
1 tlkurkuma
-
2 cmvers geraspte gember
-
•zout en peper
-
Voor de yoghurt-munt saus:4 eldikke yoghurt
-
8blaadjes munt
-
•zout
-
Snijd de aardappels en tomaten in kleine blokjes. Snijd de ui in ringen en bak deze samen met de knoflook in wat olie totdat het goudbruin is. Voeg de geraspte gember toe en laat even meebakken. Voeg de specerijen toe en bak ze één minuut aan.
-
Zet ondertussen de boter op laag vuur voor de ghee. Laat deze langzaam smelten.
-
Voeg de tomaat toe aan het uienmengsel en laat even meebakken. Voeg dan de aardappels, spinazie en water toe. Kook tot de aardappels bijna gaar zijn, nu moet het vocht aardig weg zijn in de pan. Gebruik geen deksel. Breng op smaak met zout en peper.
-
Doe hier een stuk Padrón peper bij. Je kan dit weglaten als je niet van pittig houdt. Rasp wat schil van de citroen boven de pan.
-
Ga verder met de ghee. Haal het schuim van de boter af en giet alleen het vet uit het pannetje.
-
Nu gaan we verder met de dosa's. Meng de ingrediënten bij elkaar alsof je pannenkoekenbeslag maakt. Bak ze op middelhoog vuur in de ghee.
-
Hak de munt fijn en meng deze met de yoghurt en breng op smaak met wat zout. Serveer de dosa's naast de curry en de yoghurt-munt saus.
- Geniet van je Indiase curry!
