8 minuten

Romige aubergine curry met bloemkoolrijst en appelchutney

Onze chef-kok Sharon de Miranda maak vandaag een vegetarisch gerecht; aubergine curry met bloemkoolrijst, geserveerd met appelchutney, kokos yoghurt en wat verse blaadjes koriander.  

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de curry
    4
    aubergines
  • 4
    tenen knoflook
  • 1
    ui
  • 2
    tomaten
  • 3 cm
    gember
  • 1 tl
    komijnzaad
  • 1
    steranijs
  • 2
    limoenbladeren
  • 3 el
    groene curry
  • 2 dl
    kokosmelk
  • 1 bos
    koriander
  • 2
    groenten bouillonblokjes
  • 400 gr
    bloemkool rijst
  • 4 el
    kokos yoghurt
  • Voor de appelchutney
    600 gr
    appels
  • 2
    uien
  • 2
    tenen knoflook
  • 1 tl
    fenegriekzaad
  • 1 tl
    zout
  • 1
    madame jeanette
  • 300 gr
    fijne tafelsuiker
  • 4 cm
    gember
  • 300 ml
    appelazijn
  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Meng in een pan de appel met de uien, knoflook, fenegriek, madame Jeanette, zout, suiker en plakjes gember en schenk de azijn erbij.

  2. Breng het appelmengsel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat het in 45 min. zachtjes inkoken tot een dikke moes. Roer regelmatig. Laat afkoelen en de chutney is klaar.

  3. Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Fruit alles glazig in een hapjespan, voeg het komijnzaad toe en rasp de gember erbij.

  4. Ondertussen snij je de tomaten in blokjes en de aubergines in stukken. Voeg alles toe aan de pan. Roer de groene curry erdoor en voeg de bouillonblokjes toe. 

  5. Schenk de kokosmelk erbij en laat het samen met het steranijs en de limoenbladeren ongeveer 25 min stoven met de deksel op de pan. Bereid de bloemkoolrijst volgens de bereidingswijze op de etiketten klaar. 

  6. Als het klaar is, serveer je de aubergine curry uit met de bloemkoolrijst, kokos yoghurt en wat verse blaadjes koriander.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda