7 minuten

Indische gehaktballetjes met pindasaus en kerriekool

Chef-kok Ramon Brugman zet een Indisch gerecht op tafel: gehaktballetjes met romige pindasaus. Geserveerd met kerriekool en friszuur voor de ultieme smaakcombinatie. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 320 gr
    witte rijst
  • Voor de gehaktballetjes:
    500 gr
    gehakt
  • 1
    fijngesneden ui
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1 cm
    gember
  • 1
    rode peper
  • 1/2 tl
    komijn
  • 1/2 tl
    koriander
  • 1/2 tl
    gemberpoeder
  • 1 el
    ketjap manis
  • 1
    ei
  • 2 el
    paneermeel
  • Voor de pindasaus:
    150 gr
    ongezouten pinda's
  • 10 gr
    bruine basterdsuiker
  • 1 teen
    knoflook
  • 150 ml
    kokosmelk
  • 150 ml
    water
  • 1
    citroen
  • 30 ml
    ketjap manis
  • Voor de kerriekool:
    1/2
    gesneden witte kool
  • 2 tenen
    knoflook
  • 2 tl
    kerriepoeder
  • 1 tl
    gemberpoeder
  • 1
    citroen
  • Voor het zuur:
    2
    rode ui in ringen
  • 50 gr
    azijn
  • 50 gr
    suiker
  • 50 gr
    water
  1. Rooster de pinda’s 12 minuten in een oven op 190 graden. Laat ze daarna afkoelen en maal ze in een keukenmachine met een teentje knoflook tot een puree.

  2. Voor de gehaktballetjes snijd je de uien en knoflook fijn. Meng alle ingrediënten in een kom en vorm er met natte handen balletjes van. Bak ze in een hete koekenpan met wat olie.

  3. Breng het water met de kokosmelk, bruine suiker en het citroensap aan de kook. Voeg de pindapuree toe en blijf roeren tot de saus net begint te koken. Breng op smaak met een scheutje ketjap. Laat de balletjes in de pindasaus meegaren.

  4. Voor de kerriekool: Snijd de kool en knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en voeg de kool, knoflook, kerriepoeder, gemberpoeder en citroensap toe. Laat dit vijf minuten stoven.

  5. Voor het zoetzuur snijd je de uien in dunne ringen en meng het met azijn, suiker en het water. Voeg de uien toe en laat 10 minuten marineren.

  6. Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de witte rijst met de kerriekool, gehaktballetjes in pindasaus en de zoetzure rode uien.

  7. Geniet van je gehaktballetjes met pindasaus !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.