Indische gehaktballetjes met pindasaus en kerriekool
Chef-kok Ramon Brugman zet een Indisch gerecht op tafel: gehaktballetjes met romige pindasaus. Geserveerd met kerriekool en friszuur voor de ultieme smaakcombinatie.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
320 grwitte rijst
-
Voor de gehaktballetjes:500 grgehakt
-
1fijngesneden ui
-
2 tenenknoflook
-
1 cmgember
-
1rode peper
-
1/2 tlkomijn
-
1/2 tlkoriander
-
1/2 tlgemberpoeder
-
1 elketjap manis
-
1ei
-
2 elpaneermeel
-
Voor de pindasaus:150 grongezouten pinda's
-
10 grbruine basterdsuiker
-
1 teenknoflook
-
150 mlkokosmelk
-
150 mlwater
-
1citroen
-
30 mlketjap manis
-
Voor de kerriekool:1/2gesneden witte kool
-
2 tenenknoflook
-
2 tlkerriepoeder
-
1 tlgemberpoeder
-
1citroen
-
Voor het zuur:2rode ui in ringen
-
50 grazijn
-
50 grsuiker
-
50 grwater
-
Rooster de pinda’s 12 minuten in een oven op 190 graden. Laat ze daarna afkoelen en maal ze in een keukenmachine met een teentje knoflook tot een puree.
-
Voor de gehaktballetjes snijd je de uien en knoflook fijn. Meng alle ingrediënten in een kom en vorm er met natte handen balletjes van. Bak ze in een hete koekenpan met wat olie.
-
Breng het water met de kokosmelk, bruine suiker en het citroensap aan de kook. Voeg de pindapuree toe en blijf roeren tot de saus net begint te koken. Breng op smaak met een scheutje ketjap. Laat de balletjes in de pindasaus meegaren.
-
Voor de kerriekool: Snijd de kool en knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en voeg de kool, knoflook, kerriepoeder, gemberpoeder en citroensap toe. Laat dit vijf minuten stoven.
-
Voor het zoetzuur snijd je de uien in dunne ringen en meng het met azijn, suiker en het water. Voeg de uien toe en laat 10 minuten marineren.
-
Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de witte rijst met de kerriekool, gehaktballetjes in pindasaus en de zoetzure rode uien.
- Geniet van je gehaktballetjes met pindasaus !