Broodje bal

Broodje bal met satésaus, zuur en krokante uitjes

Chef-kok Ramon maakt een ouderwets broodje bal. Hij maakt het af met zelfgemaakte satésaus, atjar tjampoer en krokante uitjes. 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 4
    bolletjes
  • Voor de gehaktballen
    250 gr
    gehakt (rund of half om half)
  • 1
    ui
  • 1
    ei
  • 3 el
    paneermeel
  • 1/2 bos
    peterselie
  • 1
    rode paprika
  • 1
    rode peper
  • zout en peper
  • 1 klont
    boter om in te bakken
  • Satésaus
    400 ml
    water
  • 200 gr
    pinda’s
  • 1
    citroen
  • 1
    rode peper
  • 1 mes punt
    gemberpoeder
  • 1 el
    bruine suiker
  • Voor de topping
    1 potje
    atjar tjampoer
  • 1 potje
    krokante uitjes
  1. Snipper de ui, rode peper en de paprika en hak de peterselie. Voeg alle ingrediënten en het gehakt bij elkaar. Kneed tot een smeuïg, soepel gehakt ontstaat. Rol er ballen van. 

  2. Laat de klont boter uitbruisen en bak de gehaktballen rondom tot er een mooi korstje ontstaat. Doe de deksel op de pan en laat ze garen. 

  3. Maal de pinda’s in een keukenmachine tot ze helemaal vloeibaar worden. Breng het water aan de kook met de suiker en de gemberpoeder.

  4. Voeg de pinda toe en roer glad. Laat een keer blut zeggen en doe het vuurt uit.

  5. Voeg het citroensap, de fijn gesneden rode peper en een beetje zout toe. 

  6. Serveer de gehaktballen op de bolletjes en maak het af met satésaus, zuur en krokante uitjes. 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets