

Broodje bal met satésaus, zuur en krokante uitjes
Chef-kok Ramon maakt een ouderwets broodje bal. Hij maakt het af met zelfgemaakte satésaus, atjar tjampoer en krokante uitjes.
Recept
Ingrediënten
-
4bolletjes
-
Voor de gehaktballen250 grgehakt (rund of half om half)
-
1ui
-
1ei
-
3 elpaneermeel
-
1/2 bospeterselie
-
1rode paprika
-
1rode peper
-
•zout en peper
-
1 klontboter om in te bakken
-
Satésaus400 mlwater
-
200 grpinda’s
-
1citroen
-
1rode peper
-
1 mes puntgemberpoeder
-
1 elbruine suiker
-
Voor de topping1 potjeatjar tjampoer
-
1 potjekrokante uitjes
-
Snipper de ui, rode peper en de paprika en hak de peterselie. Voeg alle ingrediënten en het gehakt bij elkaar. Kneed tot een smeuïg, soepel gehakt ontstaat. Rol er ballen van.
-
Laat de klont boter uitbruisen en bak de gehaktballen rondom tot er een mooi korstje ontstaat. Doe de deksel op de pan en laat ze garen.
-
Maal de pinda’s in een keukenmachine tot ze helemaal vloeibaar worden. Breng het water aan de kook met de suiker en de gemberpoeder.
-
Voeg de pinda toe en roer glad. Laat een keer blut zeggen en doe het vuurt uit.
-
Voeg het citroensap, de fijn gesneden rode peper en een beetje zout toe.
-
Serveer de gehaktballen op de bolletjes en maak het af met satésaus, zuur en krokante uitjes.
- Eet smakelijk!
