Recept: Indonesisch gerecht: gado gado

4 februari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Indonesisch gerecht: gado gado
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk en betaalbaar Indonesisch groentegerecht met zelfgemaakte pindasaus: Gado Gado.
4 personen

Ingrediënten voor Indonesisch gerecht: gado gado

Pindasaus:
200g (geroosterde) pinda’s
2 tenen knoflook
1 ui
Olie
½ rood pepertje
1 limoen
Suiker
Stukje gember
1 blikje kokosmelk
scheut ketjap

Zoetzure komkommer:
Komkommer
100ml azijn
100ml water
50g suiker

Gado gado:
6 eieren
1 zak kroepoek van cassave (laat deze weg voor een compleet vegetarisch gerecht)
Homemade satésaus

Groenten, totaal 800 gram:
1 Chinese kool
Taugé
Boontjes
Wortelen
Peultjes

Overig:
360 gr witte rijst

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Schil de komkommer en snij doormidden. Haal de zaadlijsten eruit. Snij in halve maantjes
     

  2. 2

    Doe in een kom de azijn, 3 a 4 lepels suiker en het water. Roer dit door tot de suiker is opgelost. Doe hier de komkommer in en laat dit een uurtje inwerken
     

  3. 3

    Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit dit aan in wat olie
     

  4. 4

    Doe de pinda’s in de keukenmachine. Schil de gember en rasp boven het uienmengsel. Snij het rode pepertje in ringen en doe dit er ook bij
     

  5. 5

    Doe het uienmengsel bij de pinda’s in de keukenmachine en mix dit. Voeg dan het sap van de limoen toe, en de kokosmelk. Schenk er een scheutje ketjap bij, een eetlepel suiker en mix dit weer even tot een mooie gladde massa
     

  6. 6

    Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water. Kook de rijst volgens de verpakking en giet af. Pel de eieren

  7. 7

    Blancheer eerst de kool in gezouten water. Zet een grote kom met koud water klaar. Als de kool even kort heeft gekookt, doe je deze in die kom, zodat het stopt met garen. Herhaal dit met de boontjes, peultjes en wortels
     

  8. 8

    Verhit de pindasaus in een steelpannetjes
     

  9. 9

    Bak de geblancheerde groenten even aan in een wok en voeg de taugé op het laatst nog even toe
     

  10. 10

    Serveer de rijst met de groenten, ei, pindasaus en wat kroepoek. Voor een vegetarisch gerecht laat je de kroepoek weg

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter