4 minuten

Oesters met oosterse en zure dressing

Chef-kok Ramon proeft de mousserende wijnen van wijnboer Ralph Huydts. Hij maakt voor bij de wijn heerlijke oesters met oosterse dressing en rodewijnazijndressing.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • voor de oosterse oesterdressing
    1
    bosui
  • 1/2
    rode peper
  • 2 el
    vissaus
  • 1
    limoen
  • 1 el
    honing
  • 1 tl
    sesamolie
  • 2 el
    sojasaus
  • 1
    sjalot
  • voor de rodewijnazijndressing
    1
    sjalot
  • 3 el
    rodewijnazijn
  • 2 tl
    witte basterdsuiker
  1. Voor de wijnazijn oesterdressing snipper je een sjalot zo fijn als je kunt. Doe de sjalot bij de rodewijnazijn. Voeg hier de suiker bij en roer dit goed door.

  2. Voor de oosterse dressing snipper je bosui en de peper. Doe de vissaus bij de bosui samen met het sap van de limoen en de sesamolie. Meng dit goed door elkaar. Werk het af met nog een beetje honing en roer dit door de dressing heen.

  3. Schep met een lepel een beetje dressing op de opengemaakte oesters.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.