Iraanse kuku met flatbread en een frisse salade

Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt Iraanse kuku. Oftewel: een omelet met kruiden. Daarbij maakt ze flatbread met munt en een frisse salade.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de kuku
    6
    eieren
  • 1
    bos koriander
  • 1
    bos dille
  • 1
    bos selderij
  • 100 gr
    walnoten
  • 1 el
    kurkuma
  • 50 gr
    Iraanse (berberis)bessen
  • peper
  • zout
  • olie
  • Voor de flatbread
    200 gr
    Griekse yoghurt
  • 500 gr
    zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl
    zout
  • 1 tl
    bakpoeder
  • 1 el
    gedroogde munt
  • Voor de frisse salade
    1
    limoen
  • 200 gr
    radijsjes
  • 1
    bosje munt
  • 1
    rode ui
  • 6
    mini komkommers
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  1. Maal de walnoten in een keukenmachine helemaal fijn. Verwijder de walnoten uit de keukenmachine en houd ze even apart. Mix vervolgens in de keukenmachine de dille, koriander en de selderij fijn. 

  2. Tik de eieren los in een ruime kom. Breng op smaak met wat peper, zout en de kurkuma. Voeg vervolgens de gehakte walnoten, kruiden en de besjes toe. Roer alles goed door elkaar.

  3. Verwarm ondertussen een koekenpan met een flinke scheut olie, zodat de bodem van de pan goed bedekt is. Bak hierin de kuku gaar. Dit kunnen meerde dunne kuku’s zijn of een dikkere kuku. 

  4. Voor het flatbread: meng het zelfrijzend bakmeel samen met de Griekse yoghurt en wat zout naar smaak. Kneed het tot een elastisch deeg. Kneed er vervolgens het bakpoeder, munt, zout en water doorheen. 

  5. Verhit alvast een koekenpan. Verdeel het deeg en rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer een halve centimeter dik. Bak het deeg ongeveer twee minuten aan beide kanten.

  6. Voor de salade: gebruik voor deze salade een mandoline of een scherp mes. Snijd de radijsjes, komkommer en de rode ui dun met de mandoline. Snijd de munt wat kleiner en meng de gesneden ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met het sap van de limoen, een scheutje olijfolie en wat peper en zout naar smaak.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda