Iraanse kuku met flatbread en een frisse salade
Lekker voor de lunch of doordeweekse avond! Een Iraanse kuku, een soort omelet met groene kruiden, luchtig flatbread en een frisse salade met radijs en komkommer.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de kuku6eieren
-
1bos koriander
-
1bos dille
-
1bos selderij
-
100 grwalnoten
-
1 elkurkuma
-
50 grIraanse (berberis)bessen
-
•peper
-
•zout
-
•olie
-
Voor de flatbread200 grGriekse yoghurt
-
500 grzelfrijzend bakmeel
-
1 tlzout
-
1 tlbakpoeder
-
1 elgedroogde munt
-
Voor de frisse salade1limoen
-
200 grradijsjes
-
1bosje munt
-
1rode ui
-
6mini komkommers
-
•peper
-
•zout
-
•olijfolie
-
Maal de walnoten in een keukenmachine helemaal fijn. Verwijder de walnoten uit de keukenmachine en houd ze even apart. Mix vervolgens in de keukenmachine de dille, koriander en de selderij fijn.
-
Tik de eieren los in een ruime kom. Breng op smaak met wat peper, zout en de kurkuma. Voeg vervolgens de gehakte walnoten, kruiden en de besjes toe. Roer alles goed door elkaar.
-
Verwarm ondertussen een koekenpan met een flinke scheut olie, zodat de bodem van de pan goed bedekt is. Bak hierin de kuku gaar. Dit kunnen meerde dunne kuku’s zijn of een dikkere kuku.
-
Voor het flatbread: meng het zelfrijzend bakmeel samen met de Griekse yoghurt en wat zout naar smaak. Kneed het tot een elastisch deeg. Kneed er vervolgens het bakpoeder, munt, zout en water doorheen.
-
Verhit alvast een koekenpan. Verdeel het deeg en rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer een halve centimeter dik. Bak het deeg ongeveer twee minuten aan beide kanten.
-
Voor de salade: gebruik voor deze salade een mandoline of een scherp mes. Snijd de radijsjes, komkommer en de rode ui dun met de mandoline. Snijd de munt wat kleiner en meng de gesneden ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met het sap van de limoen, een scheutje olijfolie en wat peper en zout naar smaak.
- Eet smakelijk!